AV’56 heeft een Europees kampioene in de gelederen! Niet op een atletiekonderdeel, maar toch.

Woensdagmorgen 7 augustus werd ons jeugdlid Shirin van Anrooij (17) Europees kampioene tijdrijden op de weg bij de Vrouwen junioren (tot 23 jaar). Die titel greep ze bij het EK wielrennen, dat dezer dagen (7-11 augustus) wordt gehouden in Alkmaar.

Van de 44 deelneemsters op dit onderdeel startte ze als allerlaatste. De afstand van 22,4 km in de omgeving van Alkmaar legde ze als snelste af in 30.18.48 min. Ze bleef de Russische Garejeva 2 seconden voor.

Shirin mocht aan het EK deelnemen, omdat ze een aantal weken geleden op dit onderdeel al Nederlands kampioene was geworden, Nu wachten haar de Wereldkampioenschappen in Yorkshire (UK).

Overigens was Shirin niet de topfavoriet. Achteraf zei ze, dat ze al blij was geweest met een plek bij de beste tien. ,,Maar goud winnen….ik kan het nauwelijks bevatten.”

Shirin van Anrooij (ze is de jongste dochter van onze penningmeester) geldt al jaren als een multitalent. Ze kan veldrijden, ze doet duatlons en triatlons, en sluit de wedstrijden vaak winnend af. Dit seizoen richt ze zich meer dan ooit op de weg. En met succes!

 

shirin_ek_2019.jpg

FOTO: Europees kampioene Shirin met de bloemen. (Foto: Familie Van Anrooij).

 

Share this post