De aangescherpte anticorona-maatregelen die het kabinet-Rutte afgelopen maandag afkondigde, hebben ook fikse gevolgen voor AV’56.

Er zijn sinds 29 september een aantal landelijke maatregelen van kracht die betrekking hebben op atleten, ouders en toeschouwers. AV’56 conformeert zich daaraan.

Een aantal andere acties zijn nog onderwerp van bespreking: de vraag is bijvoorbeeld, of enkele geplande wedstrijden kunnen doorgaan.


Publiek is taboe

Een van de geboden van de rijksoverheid is, dat publiek niet meer is toegestaan bij sportactiviteiten van amateurs en profs, ook niet bij trainingen. In overdekte ruimtes zijn maximaal 30 personen toegestaan (mits 1,5 m afstand). Voor buitenruimtes is dat aantal 40 personen. Een uitzondering geldt voor sportgelegenheden. De maatregelen gelden tot 20 oktober.


Betekenis voor AV’56

Wat betekenen de nieuwe beperkingen voor onze vereniging? Positief: de reguliere trainingen kunnen in de huidige vorm gewoon doorgang blijven vinden. Vooraf aanmelden blijft verplicht. Minder positief: ouders en toeschouwers zijn niet meer welkom bij trainingen, wedstrijden en evenementen.

Ze mogen zich niet binnen de hekken van de atletiekbaan begeven. Ze zijn (buiten de baan) ook niet welkom langs een parcours.

Ook niet leuk: de kantine gaat weer dicht.


Gaan wedstrijden door?

Voor de komende weken staan enkele wedstrijden gepland. Of die kunnen doorgaan, is ter beslissing aan het bestuur. Onze Werkgroep 1,5m heeft een advies uitgebracht. Als er besluiten zijn gevallen, melden we dat.

Het gaat in eerste aanleg om de Wilhelminapolderloop (in de wandeling ook wel de Polderloop), die voor zaterdag 10 oktober staat geagendeerd. Verder poogt de WTC voor dit najaar nog een nieuwe datum te vinden voor de afgelaste clubkampioenschappen van 26 september jl. Over het doorgaan van beide evenementen is nog geen duidelijkheid.


Aandachtspunten voor eenieder

Wat onze leden zich te allen tijde moeten realiseren, zijn de volgende (intussen bekende) richtlijnen:

  • Blijf thuis bij klachten. Dit geldt (anders dan op school) óók voor kinderen in de basisschoolleeftijd!
  • Blijf thuis als je wacht op de uitslag van een Covid-19 test. Bij een positieve test: meld dit aan Vivian (jeugd) of Laurent (volwassenen).
  • De kleedkamers zijn geen plek om te verzamelen. Gebruik deze zo kort mogelijk en verzamel op de tegels voor het clubgebouw. De volwassenen dienen hier de 1,5m in acht te nemen.
  • Het gebruikersaantal voor het krachthonk is 4 atleten + 1 trainer. Het krachthonk is geen schuilplaats en mag alleen onder leiding van een trainer gebruikt worden..

Alle trainingen, ook die van de jeugd, zullen komende winter buiten plaatsvinden. Vanaf KNMI-code geel worden de trainingen afgelast.

 

 corona 2020

FOTO: We zijn er nog niet van verlost….

 

Share this post