Ons nieuwe, coronaproofe erepodium voor gebruik bij ‘uitwedstrijden’ is officieel in gebruik genomen tijdens de Poelbosloop, afgelopen vrijdag 25 september bij ’s-Heer Hendrikskinderen.

Het mobiele podium is bedacht en ontworpen door Wim de Jonge en Theo den Herder. Het werd handmatig gemaakt door Theo den Herder. Het verfwerk deed Adrie Mathijssen. Het vervangt het oude ereschavot dat jarenlang dienst deed, maar dat intussen ietwat ouderwets en verveloos oogde.

Het unieke aan het ontwerp van Wim en Theo is, dat het podium eenvoudig meegenomen kan worden naar wedstrijden op locatie (zoals de Inkelcross en de Poelbosloop), omdat het is gemaakt naar het idee van de Russische matroesjkapoppetjes: drie losse kubussen die in elkaar geschoven kunnen worden. Dat vereist minder ruimte in de materiaalwagen.

Een ander voordeel is, dat het nieuwe podium volkomen coronaproof is: de blokken kunnen bij een huldiging moeiteloos op anderhalve meter van elkaar geplaatst worden. Een vondst!

 

 

FOTO: De deelnemertjes aan de Poelbosloop hadden de primeur: zij mochten het nieuwe erepodium als eersten gebruiken. (Foto: AV’56).

 

Share this post