Ons lid Marten van den Boomgaard (40), dierenarts in Goes-Zuid, emigreert voorlopig n i e t naar Amerika om de dierenartsenpraktijk van dr. Pol te versterken. Hij heeft daartoe besloten ondanks het feit dat hij in een televisieserie de strijd om de ‘opvolging’ van dr. Pol won.

Wat precies de achtergrond van zijn besluit, houdt Marten liever voor zichzelf. In elk geval traden al tijdens de opnamen van de tv-serie problemen in de familiesfeer op in Nederland.

Vanaf zijn vakantieadres in Australië laat Marten ons per mail weten: “Het is in ieder geval zo, dat ik het onder de huidige omstandigheden onverantwoord vond/vind, om mijn kinderen alleen te laten”.

Met een knipoog voegt hij eraan toe: “En ik kan natuurlijk het lopen bij AV’56 niet missen……” (Marten is lid van een van onze loopgroepen).

Hij sluit overigens niet uit, dat hij zich later alsnog in Amerika vestigt.


Praktijkovername

Marten nam deel aan een televisieserie van zes afleveringen, waarin Nederlandse dierenartsen mochten bewijzen, dat ze geschikt waren om bij de bekende Amerikaanse dierenarts dr. Jan Pol (van Nederlandse komaf) in dienst te treden en wellicht t.z.t. zijn praktijk over te nemen. De opnamen werden maanden geleden al gemaakt.

Hij won de finale, omdat dr. Pol hem het best vond passen in zijn praktijk. Essentieel was, dat Marten niet alleen de dieren centraal stelde, maar ook de eigenaren goed ‘in de ogen keek’. Bovendien sprak hij beter Engels dan de andere finalisten.


In 26 landen

De tv-serie ‘The incredible dr. Pol’ wordt uitgezonden op National Geographic Channel (NGC), in maar liefst 26 landen. De van oorsprong Nederlandse dr. Pol staat in zijn woonplaats Weidman (Michigan) bekend om zijn goedkope behandelmethoden. Dat maakt hem wijd en zijd populair.

Pol is echter al op leeftijd, heeft geen (eigen) kinderen en is voorzichtig op zoek naar opvolgers. In dat kader werd het programma ‘In de voetsporen van dr. Pol’ gemaakt door NGC.

 

marten_pol_2019.jpg

FOTO: Ons lid Marten van den Boomgaard op de foto met dr. Pol. (Foto: Facebook dierenkliniek).

 

Share this post