De eerste Onderlinge Testloop van onze vereniging is een eclatant succes geworden. De onderlinge sfeer was hartverwarmend, het weer was om te zoenen en de locatie was puur Zeeuws.

De eerste Testloop werd gehouden op de Westerscheldedijk (zeezijde), ter hoogte van het Den Inkelbos ten oosten van Kruiningen. Daar had de WTC een parcours van 2,5 km uitgezet, dat vice versa moest worden gelopen: 5 km dus.

Ook de volgende Testloop wordt daar gehouden. De formule van de Onderlinge Testlopen (er volgen er nu nog vier) lijkt veel op die van de Sasloop: elke 30 sec een start.

De snelste lopers over de buitendijkse 5 km waren de broers Bezuayehu en Bereket Petersen. Ze werden resp. 1 en 2. Hun tijd: 15.23 min resp. 15.39 min. Derde werd Martijn de Kok (16.17 min), vierde werd Jasper Zuidhof (16.55 min) en vijfde Joannathan Duinkerke (18.11 min). Er waren 60 deelnemers.


Primeur: elektronische tijdwaarneming

De buitendijkse testloop bij Kruiningen was een primeur. Maar er was nóg een primeur: de elektronische tijdmeting. Die apparatuur is eerder dit jaar door onze vereniging aangeschaft en werd nu voor het eerst ingezet. De startnummers waren voorzien van een chip, die start en finish nauwkeurig vastlegt. De tijden verschijnen à la minute op een gekoppeld laptopscherm.

De publicatie van de uitslag kan in beginsel binnen enkele minuten na afloop plaatsvinden. Nu kon dat niet, omdat ter plekke aan de Westerscheldedijk geen vaste internetverbinding beschikbaar was.


Bestuur opgetogen
 

Al die positieve ontwikkelingen brachten het bestuur tot een opgetogen reactie op deze eerste Onderlinge Testloop. Secretaris Helma Meeuwse: “Ik heb gemerkt, dat het verenigingsgevoel sterk naar boven is gekomen. Ik ben daar zeer blij mee. Iedereen was blij elkaar weer te zien, de entourage was prachtig en er werden mooie tijden gelopen. Je zou er een beetje euforisch van worden”.

Wel had ze opgemerkt, dat na afloop bij het napraten de anderhalve meter niet altijd even consequent in acht werd genomen. “Ik begrijp het wel. Het gebeurde uit enthousiasme. Maar volgend keer moeten we daar nóg beter op letten”.

De volgende Onderlinge Testloop is op vrijdagavond 3 juli, zelfde locatie. Uitsluitend voor AV’56-leden. Inschrijven uitsluitend vooraf, tot uiterlijk woensdagavond 1 juli.

De uitslag van vrijdagavond 19 juni staat HIER. Een fotoserie is HIER te bekijken.

 

 

FOTO: Jojanneke Schuurman draagt met recht en reden nummer 1: ze mag als eerste loopster in de historie van start gaan op onze eigen elektronische tijdwaarneming.

 

 

FOTO: De sfeer langs de Westerschelde. (Foto’s: Huib Boogert).

 

Share this post