De Stelleplascross van zaterdag 26 oktober jl. trok bijzonder veel deelnemers. Er waren uiteindelijk maar liefst 114 finishers. En veel supporters langs het parcours.

 

De Stelleplascross (georganiseerd door Jaro-crossen en AV’56) kende dit jaar een bijzondere formule. Het evenement viel uiteen in een zgn. promotiecross voor iedereen en een zgn. azencross voor de sterkere lopers.

De promotiecross had een lengte van ca. 1,5 km (het gebruikelijke parcours rond de Stelleplas) en werd in twee manches gelopen (jongens en meisjes), omdat de deelname nogal groot was. Deelnemers waren vooral jeugdige leden van AV’56, maar toch ook enkele ouderen schreven in voor een rondje Stelleplas.

Azencross voor de sterken

De azencross was de wedstrijd voor de sterken. Zij moesten de Stelleplas viermaal ronden (in totaal ca. 6 km). Veel bekende lopers uit de regio hadden ingeschreven, onder wie Martijn de Kok en Erwin Harmes. Ze betwisten elkaar de winst, maar uiteindelijk ging Kidane Okbazigi (van Spado, Bergen op Zoom) met de overwinningsbeker naar huis. Erwin en Martijn werden tweede en derde.

Bij de dames zegevierde Lydia Kleinjan (Goes), gevolgd door Leonie Ton (AV’56) en Dore Priester (Middelburg).

Alle deelnemers ontvingen een medaille. De ‘podiumlopers’ kregen ook nog een mooie beker.

De uitslagen zijn HIER te vinden. De foto’s staan HIER.

 

FOTO: De kop van de azencross: Erwin Harmes neemt Kidane Okbazigi op sleeptouw. De Eritreeër zou uiteindelijk winnen, met 3 seconden voorsprong.

 

 

FOTO: Een kleine groep in de achterhoede van de azencross, v.l.n.r. Theo Kootstra (Waarde), Deborah van Toledo (AV’56), Gisela Nijsse (AV’56) en Lenie van Kleven (Vlissingen).  (Foto’s: Huib Boogert).

 

Share this post