Alweer 2 weken voorbij dus we mochten op zondag 1 december weer vroeg op voor de heuveltraining. Om 9 uur verzamelen bij de atletiekbaan en in een lekkere warme auto naar Westenschouwen. Eenmaal daar bleek dat de straffe wind uit Goes met ons mee was gegaan.

Dit keer een andere parkeerplaats dan de vorige keer en dus ook een ander deel om te lopen, geen strand maar hogere heuvels. De meesten gingen goed ingepakt tegen de kou van start. Waar we de eerste kilometer het meest onze kaakspieren gebruikten om te klappertanden, brak het zweet ons al snel uit.


Heuvel op, heuvel af

Trainer Jan was in vorm om ons het bos door te jagen, heuvel op, heuvel af. Al skiënd de krant lezen lijkt een ontspannend onderdeel, maar dat voel je best in de beentjes. Ook de traptreden van de uitkijktoren werden niet overgeslagen, in een hoog tempo naar boven om even te genieten van een schitterend uitzicht. Wat is Westenschouwen toch een magisch mooie plek, dat wordt nog even bevestigd als er een kudde herten net voor ons het pad oversteekt.

Jan heeft nog een leuk rondje in petto, over een paar honderd meter linksaf en dan doorlopen tot het weeltje, weer links af en dan omhoog en weer linksaf, daar wacht ik op jullie. Een steile heuvel naar beneden houdt in dat je em ook weer ergens op moet. Laten we het zo zeggen niemand heeft het op dit punt meer koud…


Naar de volgende boom

We wandelen door naar, tja, in dit bos lijkt alles op elkaar, dus naar de volgende boom. Weer een paar herten, ze kijken ons verbaasd aan en vragen nog net niet wat doen jullie hier op de vroeg zondag.. Ze zien het al, dat is trainer Jan die z’n recreanten groep het bos door jaagt, zeggen ze tegen elkaar. Als we nu via deze kant lopen dan weet ik nog een leuk stukje, zegt Jan, en dan komen jullie straks hier weer uit, daar wacht ik op jullie.

Na een stukje wandelen komen we bij een soort van gat naast het pad, hier naar beneden en dan weer omhoog het pad volgen, voor degene die nog puf hebben de snelste mag voorop. Twijfelend blijft iedereen staan, wie is de snelste…

We gaan in een sliert het smalle pad naar beneden en dan weer omhoog, wat een leuk pad, oh pas op, een laaghangende tak, oh nog 1, en pas op: een boomwortel. Maar iedereen komt ongeschonden uit het pad, waar we weer achter Jan aan gaan richting de parkeerplaats, via uiteraard wéér een leuk paadje…


Het was weer prachtig

Het was weer een prachtige wijze om de zondagochtend door te brengen, ik had het niet willen missen. Jan (en uiteraard de rest van de deelnemers) bedankt voor de gezellige ochtend. Familie Hert bedankt voor de aanmoediging en graag tot de volgende keer..

Op 15 december is de laatste keer van 2019, dat we op pad mogen in het mooie Westerschouwen. Gaan jullie (weer) met ons mee.? Of zien we jullie pas in januari, om de feestmaand eraf te lopen…?

 

 herten2_2019.jpg

FOTO: Herten ‘begroeten’ de deelnemers aan de heuveltrainingen. Ze vragen nog nét niet: “Wat kom je doen?”.

 

 herten1_2019.jpg

FOTO: In de bossen bij Westenschouwen. (Foto’s: Deborah van Toledo).

 

Share this post