Ons lid Frank Houweling heeft de 110 km lange Grossglockner Ultra Trail in Oostenrijk weer niet kunnen voltooien. Dit keer lag dat niet aan hemzelf (vorig jaar nam hij te weinig drinken mee), maar aan het noodweer.

De organisatie van de Grossglockner-races (er zijn er diverse, 110 km is de langste) legde alle wedstrijden stil vanwege noodweer in de dalen. In het hooggebergte was het echter prachtig weer. Frank was ongeveer op 70% van zijn afstand gevorderd, toen de trail werd stilgelegd. 

Hij was er zéér teleurgesteld over, om niet te zeggen boos. Er was, wat de deelnemers in de bergen betreft, geen enkele reden om de wedstrijden stil te leggen. “Er was geen enkel gevaar. De onweersbui die dreigde, ging een andere kant op en werd vervolgens een regenbui”, liet Frank ons weten, kort na het stilleggen van de trail.


Een hoop ongemak

Het afbreken bracht voor Frank en de andere deelnemers nog een hoop ongemak met zich mee: “We stonden onder aan de laatste klim om bij de Rudolfshütte te komen. Toen mochten we ineens niet naar boven, maar moesten we 13 km teruglopen naar Kals. En dat dan met die zogenaamde onweersbuien in het dal... Wat mij betreft hadden we bést wel door kunnen gaan”.

Op de afbreekpunten waren genoeg bussen beschikbaar voor de terugreis naar Kaprun. Daar werd ’s avonds om 21.00 uur toch nog een feestelijke prijsuitreiking (Sieger-ehrung) op poten gezet, alsmede een afterparty.


Kunststukje

Frank had zich zeer verheugd op de Grossglockner Ultra Trail van dit jaar, vooral ook omdat zijn poging vorig jaar mislukte. Hij begon op vrijdagavond 26 juli om 22.00 uur aan zijn kunststukje door het bergmassief, en wilde binnen 25 uur binnen zijn. Het was hem niet gegund.

Zijn slotcommentaar: “Héél jammer. Maar het is zoals het is”.

Enkele beelden van de start en van onderweg. Toen was het weer nog redelijk.

https://www.facebook.com/frank.houweling.71/videos/2177652512361502/

https://www.facebook.com/frank.houweling.71/videos/2178298228963597/

 

 

Share this post