(Uitslagen HIER, fotoserie HIER)

De gemeente Goes en AV’56 zijn zeer tevreden over de verplaatsing van de jaarlijkse Poelbosloop van de zaterdag naar de vrijdag.

Het aantal deelnemers (116) viel afgelopen vrijdag 25 september veel hoger uit dan in voorgaande jaren. Drie scholen waren ‘hofleverancier’ aan de Poelbosloop-nieuwe-stijl, te weten de Wingerd, de Prinses Beatrix en de Poeljeugd. In aanmerking nemend dat een aantal scholen niet kon/mocht inschrijven vanwege coronaperikelen, kan de deelname volgend jaar sterk stijgen.

Het verschil met voorgaande jaren was, dat er uitsluitend scholen uit de gemeente Goes meededen. Gewoonlijk werden scholen aangezocht uit heel Noord- en Zuid-Beveland. Dit jaar werd de Poelbosloop ingekaderd in de Nationale Sportweek.

Omdat die Sportweek gemeentegewijs wordt georganiseerd, werden alleen scholen uitgenodigd uit de eigen gemeente. Aan de zijde van de gemeente Goes werd samengewerkt met Goes Bewegen. De daadwerkelijke organisatie was in handen van onze WTC.

De strijd om de medailles werd enthousiast aangegaan door de basisscholieren uit de groepen 3 t/m 8. Ze liepen een rondje van circa 800 meter door het Poelbos. Dat gebeurde in twaalf manches (uit alle zes groepen de jongens en meisjes apart). De nummers 1, 2 en 3 kregen een gouden, zilveren dan wel bronzen medaille omgehangen. Alle overige finishers kregen ook een medaille.

Een paar druppels regen konden, daar ten zuiden van ’s-Heer Hendrikskinderen, de pret niet drukken.


Kennismaking

Van oudsher is de Poelbosloop van AV’56 bedoeld om de basisscholieren (vanaf groep 3) te laten kennismaken met het fenomeen ‘veldloop’ én met onze vereniging. De scholen kregen de afgelopen jaren echter steeds meer problemen met het organiseren van de deelname op zaterdag. Door de loop in te bedden in de Nationale Sportweek, en wel op vrijdag van 12.30 – 13.30 uur, is het een soort gymles geworden. Dat werkte goed uit.

Het begin van de Poelbosloop-nieuwe-stijl is hoopvol!

 

FOTO: Het enthousiasme bij de Poelbosloop was groot, vooral bij de finishes. Hier komt een leerlinge van De Wingerd winnend over de meet. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post