Heftruckservice De Vlieger BV is een prominent sponsor van onze vereniging. Maar het bedrijf is méér specifiek ook hoofdsponsor van de hardloop-wegwedstrijd ‘De 15 km van Wolphaartsdijk’.

De ooit legendarische wegwedstrijd uit de vorige eeuw is vorig jaar nieuw leven ingeblazen. Dit jaar wordt het evenement voor de tweede maal in de nieuwe opzet gehouden, en wel op 10 augustus a.s. Organisatoren zijn een plaatselijk comité, in samenwerking met AV’56.

Voor Richard de Vlieger, directeur-eigenaar van Heftruckservice De Vlieger, brengt het hoofdsponsorschap van ‘de 15’ sentimentele gevoelens met zich mee. Immers, in de jaren van de ‘oude’ wedstrijd (1980-1999) was zijn vader óók al sponsor van het evenement.

“Het geeft gewoon een bijzonder goed gevoel, dat ons bedrijf weer als sponsor is aangezocht. Ik heb dan ook niet lang hoeven na te denken om ja te zeggen. Je zou kunnen zeggen, dat de cirkel nu rond is”, aldus Richard (49).

Het bedrijf (tegenwoordig in Eindewege) zal op de 10e augustus in het centrum van Wolphaartsdijk zeer zichtbaar aanwezig zijn. Zo zullen voertuigen te zien zijn, en ook borden, banners en vlaggen. “We willen er alles aan doen om wat naamsbekendheid te creëren”.


Oorsprong: ’s-Heer Arendskerke

Heftruckservice De Vlieger BV is van oudsher een ’s-Heer Arendskerks bedrijf. Het werd in 1984 opgericht door Richards vader. Het was midden in het dorp gevestigd, voor het verlenen van service en reparatie aan interne transportmiddelen. Het bedrijf groeide snel.

Toen het in 2007 door Richard werd overgenomen van zijn vader, werden   -behalve de service en reparatie-   ook de verkoop en de keuringen ter hand genomen. Het bedrijf is nu dealer van twee gerenommeerde A-merken in de wereld van het intern transport: Still en Hyster. Het is intussen verhuisd van ’s-Heer Arendskerke-dorp naar de buurtschap Eindewege.

Heden ten dage heeft Heftruckservice De Vlieger 18 man aan het werk. De servicedienst beschikt over 10 wagens, die de klanten/bedrijven in de hele provincie Zeeland bezoeken bij vraag naar service, onderhoud, reparatie, keuring, etc. “Onder onze klanten zijn aansprekende, middelgrote tot grote bedrijven in Zeeland, waarvoor we de complete fleetservice doen. Daar zijn we best trots op”, aldus Richard.


Atletiek: veel vriendschappen

Actieve beoefening van atletiek (i.c. het hardlopen) diende zich pas 11 jaar geleden aan. “Mijn vrouw Rian moest om medische redenen gaan hardlopen. Ik ben gaan meelopen. En zo ben ik uiteindelijk als lid bij AV’56 terechtgekomen. Nóóit spijt van gehad. Het heeft ons erg veel vriendschappen opgeleverd”, aldus Richard.

Hij traint bij Jan de Wilde, in de dinsdagavond-groep. “Ik heb een bepaalde drive om telkens wat sneller te willen worden. Dat lukte aanvankelijk prima, maar met het stijgen der jaren (hij is nu 49 jaar – HB) worden de tijden wat minder. Dat is niet erg. Dat is een gegeven. Wat we wél opvalt: ik word veel taaier en veel fitter. Ik ben ook zelden geblesseerd, hoewel ik dit jaar voor het eerst in 11 jaar een spierscheurtje in mijn been opliep bij de Heuveltraining. Dat viel een beetje tegen”. Zijn vrouw Rian is intussen gestopt met wedstrijd- en trimloopjes.


Waarom wel een ander, en niet AV’56?

De vraag waarom hij dit jaar serieus sponsor is geworden van AV’56 (en van de ’15 km van Wolphaartsdijk’) kent een nuchter antwoord: “We krijgen als bedrijf via relaties vaak de vraag om een club of een evenement te sponsoren. Als het kan, doen we mee. Onze naam hangt dan ook langs veel velden”.

“Maar bij mijn eigen cluppie was ik niet zichtbaar. Dat kon natuurlijk niet. Daarom ben ik ook bij AV’56 toegetreden tot het sponsorkorps. Het is leuk om op deze manier ook bij AV’56 wat naamsbekendheid te creëren”.


Ook op wielertenues

Overigens kunnen oplettende AV’56-leden de naam van Heftruckservice De Vlieger ook tegenkomen op shirtjes van wielrenners. “We hebben ooit een ploegje van 12 man in het nieuw gestoken voor de Ride for the Roses. Onder hen waren ook werknemers van ons bedrijf. Dat wielerploegje staat tegenwoordig op een laag pitje, maar je ziet nog regelmatig wielrenners rondrijden in tenues met onze naam erop. Dat maakt het wel leuk”.

Of Richard op 10 augustus zelf zal meedoen aan ‘de 15 km van Wolphaartsdijk’, weet hij nog niet zeker. “Zoals het er nu voorstaat, komen wij op 13 augustus terug van vakantie. Ik kan dus helaas niet meedoen, maar ik wens iedereen succes!”

 

vlieger1_2019.jpg

FOTO: Richard de Vlieger.

 

vlieger3_2019.jpg 

vlieger2_2019.jpg

FOTO: Twee voertuigen van Heftruckservice De Vlieger die op 10 augustus in het centrum van Wolphaartsdijk te zien zullen zijn als opluistering van de 15km-loop.

 

Share this post