Veel atleten en bezoekers hebben in het nabije verleden tijdens de diverse wedstrijden hun spijt uitgesproken over het feit, dat het baanvlak op de kop van het middenterrein zo vaak ‘nat’  blijft na regenbuien.

Na regen blijven vaak kleine plasjes op dat rode ‘wegdek’ staan. Die zijn erg hinderlijk voor atleten die moeten aanlopen voor het hoogspringen en voor het werpen.

Bij de renovatie van onze baan in 2018/2019 is het zogenaamde Sandwich-systeem toegepast. Dit type baan kenmerkt zich door onder andere een hoge duurzaamheid. Een minder positieve eigenschap is, dat deze baan waterdichter is, waardoor in de oneffenheden (die er op zo’n groot vlak algauw zijn) plassenvorming ontstaat na neerslag.

In overleg met de gemeente heeft onze accommodatiebeheerder Frank Bakker daarvoor een oplossing gevonden. Enige tijd geleden heeft onze vereniging van de gemeente een z.g. waterabsorberende wagen mogen bestellen. In de wandeling heet die machine gewoon een ‘sponswagen’.

Als we nu willen gaan sporten na een regenbui, dan wordt de deklaag van dit open terrein eerst drooggemaakt met deze machine. Ook de aanloopstroken naar de verspringbakken en naar de polsstokhoogbak kunnen ermee behandeld worden.

 

 sponswagen2_2020.jpg

FOTO: Dit is op onze baan vaak te zien na een regenbui.  (Foto: AV’56).

 

 sponswagen1_2020.jpg

FOTO: Met deze machine worden de plasjes ‘bestreden’. (Foto: Tamminga Sports).

 

Share this post