Welke wedstrijden gaan er komende periode in Zeeland wel door? Speurend op allerlei sites van de Zeeuwse atletiekclubs is het behoorlijk onduidelijk.

Voorlopig kom ik tot 2 wedstrijden in oktober: Wilhelminapolderloop van AV’56 bij de het Goese Sas op 10 oktober en de Singelloop van Dynamica in Middelburg op 17 oktober. Bij de Moerschanscross van RKHAV op 31 oktober staat ‘onder voorbehoud’.

Daarna zijn de alternatieve marathon vanaf Neeltje Jans en de Zakloop in Nisse al afgelast en verder zijn er op dit moment nog geen aankondigingen. Ook mijn geplande JARO-crossen heb ik moeten afblazen, maar na een zomer zonder echte wedstrijden, wil natuurlijk niemand ook nog een winter op die manier.

Ik heb links en rechts een paar ideeën gelanceerd, maar voorlopig wachten we met z’n allen op definitieve besluiten. En wat als deze negatief uitvallen…?


Park in Goed-Zuid

Vooruitdenken en stappen ondernemen dus, ook al had ik daar in eerste instantie niet zo veel zin in. “Maar het bloedt kruipt ….”. Gelukkig woon ik in Goes naast een park, waar een parcours uitgezet kan worden. Voor een wedstrijd in de gemeente Goes moet er echter 15 weken van te voren een vergunning worden aangevraagd en daar wringt de schoen. Dan is de winter al ongeveer voorbij en de onzekerheid over data is te groot.

Bij kleinschalige evenementen tot 50 personen volstaat echter een melding in te dienen 20 dagen voor dato. Als dat lukt kan er daar in principe deze winter een paar keer iets georganiseerd worden.


Stoute schoenen

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en de gemeente Goes laten weten dat ik op zaterdag 24 oktober a.s. (de dag van de afgelaste Stelleplascross) een onderling hardloopwedstrijdje organiseer in het park bij Boszicht voor maximaal 45 deelnemers vanaf 14 jaar. Er hebben er al 12 ingeschreven. Ik heb het aangekondigd als een training met een onderling wedstrijdje. Na 5 dagen had ik de goedkeuring van de gemeente Goes binnen. Ik werk samen met AV’56, zodat we ook RaceResult nog eens kunnen testen.

Zodoende is er op zaterdag 24 oktober om 13.30 uur dus toch een JARO-cross. Niet over een bepaalde afstand, maar over 30+ minuten. Iedereen loopt 30 minuten en maakt na een signaal het rondje af. RaceResult telt het aantal gelopen rondjes (en indien gelijk: de aankomst) en zo komt er een uitslag.


Géén publiek

Maar er zijn beperkingen…… Door het alleen te melden en geen vergunning aan te vragen, valt het onder de kleine evenementen tot 50 personen. Aangezien er toch een paar personen nodig zijn die niet meelopen, wordt het aantal deelnemers beperkt tot 45. Duidelijk aanwezig publiek is niet toegestaan. Niet alleen vanwege corona, maar ook omdat publiek wordt meegeteld en we zodoende boven de 50 uitkomen. Een ‘toevallige voorbijganger met een fototoestel’ hoort dus niet bij ons!

Dit is ook de reden dat ik verder geen publiciteit heb gezocht voor deze JARO-cross. Alleen een mail naar de potentiële deelnemers uit mijn bestand. Ik wil namelijk de mogelijkheid om nog meer van dit soort wedstrijdjes te organiseren, niet om zeep helpen. Als het lukt en er vallen veel geplande reguliere wedstrijden uit, dan komen er (met goedvinden van AV’56 en de gemeente Goes) meer wedstrijdjes met een beetje alternatief programma.

Jan Roose   

 

jarooefen 2020

FOTO: Jan Roose heeft intussen een ruime ervaring in het organiseren van veldlopen in een parkachtige omgeving. Hier een foto van de Parkcross in Goes-Zuid, oktober 2016. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post