Hij was in Italië op vakantie, maar toch werd Peter Balkenende in het Stratencircuit 2019 eindoverwinnaar in zijn categorie Heren 45. Hij had in de vier eerdere lopen al zo veel punten verzameld, dat hij bij de laatste wedstrijd (de Boulevardloop in Vlissingen, dd 31.07.19) niet eens meer aan de start hoefde te komen. Het hoogste trapje van het podium bleef bij de prijsuitreiking dan ook leeg…

Er waren nóg drie AV’56-leden die bij het opmaken van het eindklassement (na de races in Zoutelande, Yerseke, Westkapelle, Burgh-Haamstede en Vlissingen) de meeste punten in hun categorie bleken te hebben op de lange afstand. Dat waren Ingrid Koene (Dames 55), Wilko de Vos (Heren 55) en good old Theo den Herder (Heren 65). Zij waren wél aanwezig bij de afsluitende wedstrijd. Zie de foto’s van wedstrijd en huldiging in de fotogalerij op deze site.

Overigens waren er voor AV’56’ers méér mooie placeringen te noteren in het eindklassement 2019. Leonie Ton boekte een tweede plaats bij de Dames 35 en Ellie Spaans deed hetzelfde bij de Dames 55. Annette Bevelander werd derde bij de Dames 20, Henny Strating derde bij de Dames 45 en Annemarie Verschuure derde bij de Dames 35.

Bij de mannen was er ook AV-succes te noteren. Behalve de bovengenoemde eersteprijswinnaars werd Martijn de Kok derde bij de Heren 35 en Marius Besuijen derde bij de Heren 55.

In de categorie Heren 35 eindigden onze beide leden Martijn de Kok en Jozias Boone op een gedeelde 3e plaats, met evenveel punten na vijf wedstrijden. Omdat volgens de reglementen het resultaat in de laatste wedstrijd dan doorslaggevend is, werd Jozias 4e. Hij eindigde in Vlissingen ná Martijn. Op het podium liet hij op een vraag van speaker Matthieu Warrens weten, dat hij volgend jaar voor revanche gaat.


Korte afstand

Op de korte afstand (3,3 km) lieten enkele AV’ers zich ook niet onbetuigd. Daar eindigden Elise Mol, Lotte Elstgeest en Femke van Sluijs resp. op de 1e, 3e en 4e plaats in het eindklassement na vijf wedstrijden. Ook hier sleepte een van de prijswinnaressen (Lotte Elstgeest) de buit binnen zonder in Vlissingen mee te lopen.

Bij de jeugd lieten ettelijke AV’ers zich ook niet onbetuigd. Jan de Braal werd eerste in de eindrangschikking bij de Jongens 7-8 jaar. Hij deed alle wedstrijden mee. Dat laatste geldt ook voor Dylano de Jonge. Hij werd tweede bij de Jongens 9-10.

** De afzonderlijke prestaties in (uitsluitend) de Boulevardloop van woensdag 31 juli waren op de korte afstand succesvol voor ons lid Mehary Abraham en Sanne de Baar. Ze werden overall eerste bij de mannen resp. de vrouwen (hier geen leeftijdscategorieën).

Bij de jeugd presteerde Amy de Graaf goed (1e Meisje 13-14). Dat gold ook voor Dylano de Jonge (2e Jongens 9-10) en voor Daan van Luijk (3e Jongens 9-10).

De uitslagen zijn HIER te vinden.

De foto’s staan HIER.

 

 

FOTO: Jan de Braal in z’n eentje op het podium. In zijn leeftijdscategorie (Jongens 7-8) drongen te weinig deelnemers door tot het eindklassement. Jan deed alle vijf wedstrijden van het Stratencircuit 2019 mee en pakte door zijn prestaties het winnende aantal punten in de eindklassering.

 

 

FOTO: Beeld van de Boulevardloop. In het midden Ko van Damme (startnummer 417), rechts Marijn Traas (79). (Foto’s: Huib Boogert)

 

Share this post