In Kruiningen wordt zaterdagmiddag 5 december de 23e Den Inkelcross gehouden. De organisatie is in handen van AV’56. Een bijzonderheid is, dat de wedstrijd dit jaar geldt als het Zeeuws kampioenschap.

In het Den Inkelbos is door AV’ers weer een pittig parcours uitgezet. Het voert over ongelijk terrein van gras, zand, houtsnippers, door modder en over slootjes. De deelname staat open voor iedereen: AtletiekUnie-wedstrijdlopers, trimmers en scholieren. Nu al is bekend, dat een forse afvaardiging uit België aanwezig zal zijn, namelijk uit Lebbeke.

Voorinschrijven kan digitaal tot 3 december 18.00 uur. Verder is inschrijven ter plekke mogelijk tot één uur voor aanvang van de wedstrijd. Meer informatie daarover staat op de site (link).

De Den Inkelcross is onderdeel van de Zeeuwse crosscompetitie, die bestaat uit 7 crosses in het zuidwesten van ons land (Zeeland + Goeree-Overflakkee). Elke regionale atletiekvereniging organiseert er een in eigen omgeving: Hulst (RKHAV), Aardenburg (Wielingen), Westenschouwen (Delta Sport), Westdorpe (Scheldesport), Bruinisse (AV Flakkee), Vlissingen (Dynamica). Hulst en Aardenburg zijn al achter de rug. De overige wedstrijden volgen nog.

De hele competitie wordt gesponsord door Koole Sport in Middelburg, en heet dan ook formeel de Koole Sport-crosscompetitie. De wedstrijden in Kruiningen gaan om 12.30 uur van start met de pupillen.

De prijsuitreiking voor de oudere jeugd en de volwassenen is na afloop in de kantine van de naburige camping Den Inkel. De pupillen en de jongere jeugd krijgen hun prijs op het veld uitgereikt.

 

inkelcross_pers_2015.jpg

FOTO’S: Beeld van de Den Inkelcross van vorig jaar. De lopers zijn Arjo Verhage (nr 208, Dynamica), Laurent van Nieuwenhuijze (nr 34, AV’56) en Ruud Hoosemans (nr 25, Dynamica). (Foto: Huib Boogert)

 

 

Share this post