De Polderloop van a.s. zaterdag 10 oktober gaat gewoon door. Dat heeft het AV’56-bestuur beslist. De wedstrijd begint voor de volwassenen om 14.00 uur. Op de drie afstanden (5, 10 en 15 km) wordt apart gestart.

De Wedstrijd- en Trimcommissie (WTC) acht het haar taak om de deelnemers zaterdag te (kunnen) laten voldoen aan de geldende richtlijnen. Van de deelnemers wordt gevraagd zich verantwoord te gedragen en zich te houden aan de aanwijzingen vanuit de organisatie. Medewerkers zullen herkenbaar zijn aan de gedragen hesjes.

Speaker Matthieu Warrens zal voor, tijdens en na de wedstrijd de aanwijzingen herhalen, mede op aanwijzing van wedstrijdleider Johan Stokman. De wedstrijd speelt zich af langs de boorden van de Oosterschelde.

De wedstrijdleiding is afgestapt van het oorspronkelijke plan voor een gelijktijdige start van alle deelnemers. Oorzaak: de stringentere richtlijnen van vorige week. De drie groepen (5, 10 en 15 km apart) starten nu met een ruime tussenpoos. De WTC roept deelnemers op, ervoor te zorgen dat er noch vooraf noch achteraf groepsvorming plaatsvindt!

De jeugdloop van 1 km is de opening van de wedstrijd (13.30 uur), maar dat betreft slechts een klein aantal deelnemers.

De start- en finishlijn ligt buitendijks ter hoogte van Putti’s Place, de bekende duikplek ten westen van het Goese Sas. De tijdwaarneming geschiedt met onze eigen elektronische RaceResult-apparatuur. Deelnemers dragen hiertoe een chip op hun startnummer.

Toeschouwers zijn langs het gehele parcours niet toegestaan. Deelnemers aan de jeugdloop mogen één ouder/verzorger als begeleider meenemen. Deze ouders/verzorger mag (op gepaste afstand) de verrichtingen van het jeugdlid volgen.

Thuisblijvers kunnen het wedstrijdverloop live volgen via https://my.raceresult.com/160304/?lang=nl.

 

 

Share this post