Op de zondagmorgens wordt er door AV’56 getraind in het duingebied van Westenschouwen. De trainingen starten op 3 november 2019 en lopen door tot 29 maart 2020. Er is onderscheid tussen wedstrijdlopers en recreanten.

De training is een combinatie van duur- en heuveltraining. Routes door het bos, een stuk over het strand, de duinovergang nog een keer extra, of dat mooie hellinkje: alles wat hardlopen buiten de baan, de stad of de polder zo leuk maakt.

Snelle en langzame stukken worden gecombineerd en er wordt gevarieerd in tijd en afstand. Een enkele keer doen we een rondje Zeepeduinen. Een prachtige route. Ook de Meeuwenduinen is een optie, ten noorden van de Uitzichttoren, richting strand. Een beetje ver, een beetje zwaar, een beetje zanderig, een beetje veel hoogteverschil, maar wat een schitterende route.

Er wordt getraind in twee groepen. De wedstrijdgroep (trainer Jan de Wilde) is voor lopers die de 10 km binnen 50 minuten kunnen lopen. De tweede groep is bedoeld voor lopers die voor die afstand wat meer tijd nodig hebben. Die hardlopers heten ‘recreanten’. Trainer is Jan Waltz.

De trainingen zijn wekelijks voor de wedstrijdlopers. Voor de recreanten zijn de trainingen elke eerste en derde zondag van de maand.

Op zondagmorgen verzamelen we om 9.00 uur op de parkeerplaats bij de atletiekbaan. We rijden met een beperkt aantal auto’s naar Westenschouwen. De training start om ongeveer 9.30 uur. De wedstrijdgroep heeft anderhalf uur nodig, de recreanten zijn meestal iets eerder klaar.

De startplaats van de trainingen in Westenschouwen wisselt maandelijks. In november starten we op de parkeerplaats bij de rotonde aan het eind van de Kraaijensteinweg. In december starten we op de parkeerplaats Adriaan van der Weijdeweg/Bosweg (aan het begin van het betonpad naar het Evides Waterbedrijf). In januari weer de rotonde. En zo door.

De heuveltrainingen zijn voor AV’56-leden gratis. Niet-AV’56-leden betalen een kleine vergoeding van 3 euro per training. Ze kunnen ook een 10-rittenkaart kopen. Deze kost 25 euro, te voldoen bij de trainer.

 

uitkijktoren_bh_2019.jpg

FOTO: De icoon van de Domaniale duinen van Westenschouwen: de uitkijktoren.

 

Share this post