Het hardloopevenement ’15 km van Wolphaartsdijk’ staat weer op de agenda. Vorig jaar werd het wegens corona geschrapt. De gemeente Goes heeft nu toestemming gegeven.

Deze ooit legendarische wedstrijd, waaraan in de jaren tachtig en negentig veel nationale toppers meededen, wordt voor de derde maal in hernieuwde vorm gehouden, en wel op zaterdag 14 augustus.

Het parcours (5 ronden van 3 km) is tot op de centimeter nauwkeurig nagemeten. De AtletiekUnie heeft het parcours daarom officieel gecertificeerd. Start en finish zijn bij de Griffioen.

Ook nu ligt er weer een premie van enkele honderden euro’s gereed voor de man en/of vrouw die het parcoursrecord verbetert. Het record bij de mannen staat sinds 1993 op naam van Tonnie Dirks (44.11 min.), bij de vrouwen sinds 1997 op naam van Irma Heeren (49.23 min.). Ook voor de eerste vijf mannen én vrouwen in het overall-klassement zijn er geldprijzen.

Intussen is bekend geworden, dat de winnaar van de vorige editie bij de mannen, Maarten de Nys (AC Duffel, België), opnieuw een poging gaat wagen om het parcoursrecord te verbeteren. 

Behalve de 15 km-wedstrijd is er ook een loop voor recreanten. Zij kunnen kiezen uit drie afstanden: 3, 6 of 9 km.

De organisatie is in handen van herberg De Griffioen te Wolphaartsdijk en AV’56. Uitgebreidere berichtgeving volgt later.

Sponsors van de ’15 van Wolphaartsdijk’ zijn: Herberg De Griffioen, De Vrieze Networking, Heftruckservice De Vlieger, WEA Accountants & Adviseurs en Traffic Service Nederland.

 

FOTO: De start van ‘de 15’ in 2019. (Foto: Huib Boogert)

 

Share this post