De jaarlijkse Stelleplascross in Heinkenszand vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 oktober. Het concept is iets anders dan gewoonlijk.

Organisator Jan Roose (i.s.m. AV’56) heeft het programma van deze 8e Stelleplascross aangepast, omdat in voorgaande jaren naar zijn oordeel de opkomst van de jeugd te matig was.

Er komt nu weer (net als enkele jaren geleden) een zgn. Promotiecross over een redelijk korte afstand. Een Promotiecross is bedoeld voor nieuwkomers, sprinters, hardlopers op hun retour, en technische atleten die in de winter eens iets anders willen. En uiteraard kan de jeugd hieraan deelnemen.

Het hoofdnummer is een soort Azencross over 6 tot 8 km, voor iedereen vanaf 14 jaar. De cross gaat over onverharde ondergrond, wellicht met een paar klimmetjes. In het geval van de Stelleplas gaat het om schelpenpaden, stukken gras en delen van het mountainbikeparcours.

Het evenement rondom de Stelleplas begint om 14.00 uur met de Promotiecross. De Azencross begint om 14.30 uur. Inschrijven kan tot en met 25 oktober via jacroose@hetnet.nl, met  vermelding van naam, m/v, geboortedatum, afstand, club of woonplaats. Na-inschrijven kan ter plekke bij het wedstrijdsecretariaat (in het restaurant) vanaf 12.30 uur, tot 15 minuten vóór aanvang wedstrijd. De deelname is gratis. Na afloop is er een verloting op startnummer.

 

stelleplas_aank_2019.jpg

FOTO: Beeld van de Stelleplascross, toen met een aflossingsonderdeel. Nu is een zgn. Promotiecross ingepland. (Foto: AV’56).

 

Share this post