In een aantal leeftijdscategorieën is de Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie 2019/2020 veelbelovend begonnen voor verscheidene AV’56’ers. In hun categorie werden ze eerste. Ze deden mee aan de Moerschanscross in Hulst, de openingswedstrijd van het competitie-crossseizoen.

Op de lange afstand (10 km) werd Wilko de Vos eerste bij de H55+. In een leeftijdscategorie hoger (H65+) werd Theo den Herder eerste, gevolgd door Wim de Jonge.

Bij de dames was Saskia Goole op deze afstand de snelste bij de Vrouwen 45+. Een categorie hoger (Vrouwen 55+) pakte Ellie Spaans de tweede plaats.

Op de korte afstand bij de heren beheersten AV’56-lopers de uitslagenlijst. Winnaar werd Abraham Mehari, gevolgd door Bereket Petersen, Mees Verbrugge, Wouter Schets en Jasper Zuidhof (1 t/m 5). Jarno Kooijman werd 7e, Stef Kapteijn 9e.

De volgende crossen van de Zeeuwse competitie zijn de Elderschanscross (Aardenburg, De Wielingen) en de Den Inkelcross (Kruiningen, AV’56). Daarna volgen nóg vier crossen. De afsluitende wedstrijd is de Kustcross in Vlissingen, eind februari 2020.

De uitslag van de Moerschanscross is te vinden onder deze LINK.

 

FOTO: De winnaar op de korte cross in Hulst: AV’56’er Abraham Mehari, hier gefotografeerd tijdens de Stelleplascross van 26 oktober jl. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post