Een klassieker onder de Zeeuwse wedwedstrijden, de Wallenloop, staat op zaterdag 4 januari voor de 59e maal op het programma. Opnieuw zullen de atleten de krachten meten op de Oostwal en de Oostsingel. De organisatie is in handen van onze vereniging.

Honderden hardlopers uit Nederland en België proberen in hun (veelal) eerste wedstrijd van het nieuwe jaar een goede prestatie neer te zetten, als opmaat naar de rest van het jaar.

Uiteraard is de Wallenloop ook hét trefpunt voor sporters en supporters om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. De AV’56-zustervereniging Atletiek Duffel uit België komt doorgaans ook met een bus vol atleten naar Goes.

De volwassenen lopen 7,56 km (zes rondjes) rond de Oostvest. De jeugd loopt kortere afstanden. De jongsten beginnen om 13.00 uur, de volwassenen om 14.30 uur. Het is overigens een misvatting dat de Goese Wallenloop alleen zou openstaan voor wedstrijdlopers. Immers, ook trimmers en recreanten kunnen inschrijven. Deelnemers hoeven niet per se lid te zijn van een vereniging.


Historisch tracé

Het parcours is traditiegetrouw uitgezet rondom de oostelijke stadsvest. Dit historische tracé maakt altijd veel indruk op de lopers, vooral vanwege zijn monumentale schoonheid. Aanwonenden werken al jaren graag mee door auto’s elders te parkeren en hun trouwe viervoeters binnen te houden of in ieder geval aan de lijn te laten lopen.

De start- en finishstreep ligt, evenals vorig jaar, in de Voorstad, niet ver van café Baarends. In die horecagelegenheid is ook het wedstrijdsecretariaat gevestigd. Na afloop vindt daar ook de prijsuitreiking plaats. Voor de jeugdcategorieën is de prijsuitreiking buiten, en wel op de hoek van de Voorstad en de Oostsingel, bij het onlangs nieuw opgeleverde appartementencomplex.

 
Inschrijving

Voorinschrijving voor de Wallenloop 2020 moet vóór 2 januari geschieden via www.av56.nl/wedstrijd/wallenloop. AV’56-leden kunnen kosteloos inschrijven via wallenloop@av56.nl. Na-inschrijven: tot een uur vóór de wedstrijd op het secretariaat in café Baarends.

 

FOTO: Deelnemers aan de Wallenloop 2019 kort na de start in actie op de Oostsingel, begin dit jaar (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post