Het atletiek-baanevenement Goes on Track van vrijdag 6 augustus belooft de sterkst bezette wedstrijd te worden, die Zeeland ooit gezien heeft. De allerbeste atleten zijn momenteel in Tokio, de ‘best of the rest’ komt naar Goes.

De organisatoren van AV’56 hebben atleten uit alle delen van Nederland (en België) weten aan te trekken. De deelname is onverwacht groot, groter dan ooit tevoren. Het gaat om zo’n 200 atleten van minstens 25 verenigingen. Dat record is in elk geval al gebroken… Voor een nieuw baanrecord of een andere bijzondere prestatie worden aantrekkelijke geldprijzen uitgeloofd.

Goes on Track kon twee jaar lang niet gehouden worden, in 2019 niet vanwege de baanrenovatie en in 2020 niet vanwege de coronapandemie. Ze komt dit jaar daarom extra sterk terug. De formule van het avondevenement is echter dezelfde gebleven: er worden topatleten uitgenodigd, maar tegelijkertijd zijn er ook nummers voor beginners, recreanten en jeugd. Zo ontmoeten de cracks en de liefhebbers elkaar op één groot atletiekfeest.


Prominenten aan de start

Het programma van Goes on Track bestaat dit jaar uit een sprinttweekamp (100 m en 200 m), verspringen, speerwerpen en een spectaculaire 3000 m. Voor de jeugd (B-pupillen tot en met C-junioren) staat een 1000 m gepland.

Vooral de slotseries van de 3000 m springen in het oog. Bij de heren zal de kersverse Zeeuwse recordhouder op de 1500 m, Tim van den Broeke, als ‘haas’ fungeren om de deelnemers in gang te trekken naar een tijd van rond de 8.10 min. Prominenten als Stan Niesten, Yunis Stitan en Floris Willeboordse worden daartoe in staat geacht. Stan Niesten (DEM, Beverwijk) heeft een persoonlijk record van 8.01.08 min.

Op vrijwel alle onderdelen komen sporters en sportsters uit, wier persoonlijke records beter zijn dan de AV’56-baanrecords. Waarschijnlijk zullen vrijdag dus verscheidene baanrecords sneuvelen.


Unieke serie 3000 m voor uitsluitend dames

Uniek op Goes on Track is een 3000 meter-serie voor uitsluitend dames. Het aantal snelle dames is aanmerkelijk kleiner dan het aantal snelle heren. Dit maakt het voor organisatoren lastig om een serie ‘ladies only’ te programmeren. AV’56 is het nu dus wél gelukt. Zelfs bij de wedstrijden van de Flanders Cup in België is dit zeldzaam.

Doordat de snelste dames apart lopen worden de prestaties van deze serie in de internationale ranglijsten opgenomen. Vooral voor de twee toppers Eline Dalemans (België) en Marijke de Visser (AV Cifla) is dit van belang. Zij behoren beiden tot de top van hun land. Eline is drievoudig Belgische kampioene 3000 m steeple chase. Marijke (oorspronkelijk uit Aagtekerke) is houdster van het AV’56-baanrecord en was vorig jaar 2e op het NK 5000 m. Zeeuwse troef is talent Noor Dekker (Gonzalez Running Team).


Coronamaatregelen
 

Goes on Track heeft nog altijd te maken met hygiëne- en veiligheidsmaatregelen in verband met corona. Alleen atleten die bezig zijn aan hun onderdeel en leden van de organisatie, in het bezit van een hesje, zijn op de rode atletiekbaan en op het middenterrein toegelaten. Toeschouwers, coaches en begeleiders dienen achter de afzetting te blijven. Bij loopnummers op de middellange afstanden mogen ze dus ook niet in de buitenste banen staan. Het oversteken van het middenterrein is i.v.m. vallende speren sowieso voor niemand aan te raden, ook niet voor hesjesdragers.

Toeschouwers (buiten de afzetting) zijn welkom, maar de 1,5 meter-regel moet strikt in acht genomen worden. De organisatie vraagt hun, een klapstoeltje mee te brengen en langs de baan een zitplaats te zoeken. Dan is de 1,5 meter-regel eenvoudiger te handhaven. Toeschouwers en begeleiders mogen onder geen beding de baan of het middenterrein betreden.

Het maken van foto’s bij de prijsuitreiking is evenmin toegestaan, omdat het podium op het middenterrein staat. De foto’s worden gemaakt door eigen fotografen van AV’56. Ze verschijnen op de website van de vereniging.

De kantine is gesloten. Uitgifte van een hapje en een drankje vanuit de uitslaande middendeuren, zoals op eerdere wedstrijddagen. Het ‘menu’ is beperkt.

Inschrijven voor Goes on Track kan nog tot t/m 4 augustus via https://www.atletiek.nu/wedstrijd/inschrijven/35799/

Sponsors van Goes on Track zijn: RibbStyle, AgriSnellaad, Brasserie De Sportvisser, Heftruckservice De Vlieger, WEA Accountants en Adviseurs, Zeeland Refinery en K2graphx.nl.

 

goes on track 2015 2021

 

Share this post