Een week van te voren zag het er nog goed uit voor de 2e recreatieve uurloop. Er waren al 11 aanmeldingen en bij de 1e editie schreven 14 van de 17 deelnemers zich pas de laatste dagen in. Als organisator had ik dus goede hoop op ruim 20 hardlopers en dat zou mooi  zijn voor deze try-out.

Helaas stokte de aanmelding na maandag een beetje en bovendien kreeg ik te maken met afzeggingen vanwege werk en blessures. Een laatste poging op vrijdag om nog hardlopers uit de regio Goes voor de loop te interesseren leverde nog 2 deelnemers op. Op zaterdag echter nog 2 afmeldingen en 1 loper kon de locatie niet op tijd vinden.

Gelukkig meldde een buurtbewoner zich spontaan als deelnemer en ook de kinderen van een deelnemer wilden wel een rondje meelopen met een echt startnummer en als beloning een flesopener. Mathijs Kamerling vond 1 rondje wel genoeg, maar zijn zusjes Simone en Jolijn konden er geen genoeg van krijgen en liepen met de nodige rustpauzes 4 ronden. Dat kan allemaal bij de recreatieve uurloop. Zo waren er toch nog 17 hardlopers actief.


Prachtige weersomstandigheden

En dan de wedstrijd zelf, die onder prachtige weersomstandigheden werd gelopen. Misschien zelfs iets te warm. Koen Steenblok en Jasper Zuidhof, die als duo aan de wedstrijd meededen, namen vanaf ronde 1 de leiding en stonden die niet meer af. In totaal liepen ze 14 ronden. Jeroen Janse was net als 4 weken geleden de beste sololoper. Hij kwam aan 13 ronden en dat is toch zo’n dikke 15,5  km. Ook Lion Baas liep 13 ronden en Robbin Kamerling haalde er 12. Van de 2 dames liep Dana Muranu 10 ronden en Marina Mol kwam aan 9. Martijn van der Does gebruikte zijn 11e en laatste ronde om alle bordjes en linten mee te nemen naar de start-/finishlijn. Dat kan ook bij een recreatieve uurloop. 

De wedstrijd gehouden in het langwerpige park langs de Elvis Presleylaan. Lopende het parcours moest de spoorlijn van de stoomtrein in elke ronde tweemaal worden overgestoken. Dat leverde echter geen problemen op.


Snelsten beloond met cd’s van Elvis

Alle deelnemers kregen een aardigheidje in de vorm van een flesopener met logo of een setje balpennen en de snelsten (vrouw, man, team) kregen een cd van Elvis. De voorraad flesopeners is nog steeds niet op, dus komt er op zaterdag 3 december nog een uurloop. Deze keer onder de naam Sinterklaasloop.

Deze uurloop zal plaatsvinden in het park achter de atletiekbaan en over de Oude Zeedijk en begint om 14.00 uur. Verdere informatie volgt binnenkort, maar hopelijk doen er dan iets meer hardlopers mee. Na afloop is er een verloting op startnummer.

 

Bekijk hier een aantal foto's.

Uitslag Elvisloop op zaterdag 22 oktober 2022:

RECREATIEVE UURLOOP + RONDE AFMAKEN IN  GOES – ZUID /OVERTURE OP EEN RONDE VAN 1220 METER.

1

Wii very Fit: Koen en Jasper

M

AV'56

14 ronden

2

Jeroen Janse

M

Kapelle

13 ronden

3

Lion Baas

M

Dynamica

13 ronden

4

Robbin Kamerling

M

Heinkenszand

12 ronden

5

Jacob Wijstra

M

Kapelle

11 ronden

6

Martijn van der Does

M

Kapelle

11 ronden

7

Pim de Jonge

M

AV'56

10 ronden

8

Dana Muraru

V

Kapelle

10 ronden

9

Marina Mol

V

AV'56

9 ronden

10

Kobus Botman

M

Dynamica

9 ronden

11

Marnix de Jonge

M

Goes

8 ronden

12

Theo Kootstra

M

Waarde

7 ronden

13

Chiel Sinke

M

Krabbendijke

6 ronden

14

Simone Kamerling

V

Heinkenszand

4 ronden

15

Jolijn Kamerling

V

Heinkenszand

4 ronden

16

Mathijs Kamerling

M

Heinkenszand

1 ronde

 

 

FOTO: Simone en Jolijn Kamerling liepen maar liefst 4 ronden van 1220 meter.

 

 

FOTO: Koen Steenblok, die samen met Jasper Zuidhof een team vormde. (Foto’s: Huib Boogert).

 

Share this post