Acht assistent-trainers van AV’56 hebben met succes het eindexamen van de cursus ABAT-2 afgelegd. Dat gebeurde op zondagmorgen 21 november. Ze werkten in de kantine eerst het schriftelijk deel af. Daarna volgde buiten op de baan het praktisch deel.

De geslaagden zijn Marlies Jeremiasse, Vivian Karelse, Iza Nijsse, Zoë van Luijk, Linda de Vos, Simon van Kralingen, Bereket Petersen en Martijn Lavooij. Van harte gelukgewenst allemaal! Cursusleider was Cees-Jan Berman, onze voorzitter.

De cursus ABAT-2 (Assistent Baan Atletiek Trainer – 2) bestond voor de nu geslaagde cursisten uit vijf workshops/cursusdagen op zondagmorgen in de kantine, met enige e-learning thuis. Daarna verplaatste de cursus zich telkens naar buiten, naar de baan, waar altijd een groepje jeugdleden aanwezig was om de gewenste oefeningen uit te voeren.


Drie onderdelen

Op de eindexamendag bestond het praktijkgedeelte (voor cursisten en jeugd) uit drie gedeelten: een dobbelstenenspel, een werpspel en een bootcamp-circuitje. De cursisten moesten daarbij aantonen, dat ze in staat zijn om op verantwoorde wijze de hoofdtrainers te assisteren bij trainingen van de jeugd (en eventueel ook volwassenen).

Nadat de cursusleider had bekendgemaakt, dat alle cursusdeelnemers waren geslaagd, volgden uiteraard gelukwensen. Namens het bestuur kregen alle geslaagden een roos (met een felicitatiekaartje), uitgereikt door de pupillen die op deze eindexamendag ‘geholpen’ hadden.


Zeer verheugd

Het bestuur is overigens zéér verheugd dat deze leergang van de ABAT-2-cursus met succes is afgerond. Immers, de cursus stond vorig jaar en dit jaar al tweemaal eerder op de agenda, maar moest toen telkens worden afgelast vanwege coronaperikelen. Gelukkig kunnen nu de acht geslaagden worden toegevoegd aan ons trainerskorps.

“We hebben bij AV’56 altijd behoefte aan assistent-trainers. Hoe meer, hoe liever. Dat verlicht het werk van de hoofdtrainers. Als er vanaf nu genoeg aanmeldingen komen, gaan we direct weer voor een volgende cursus. Laat de belangstellenden zich maar melden. Graag!”, aldus de cursusleider Cees-Jan.

Een leuke fotoserie van het praktijkexamen en van de ‘prijsuitreiking’ staat in onze fotogalerij. Klik op deze link.

 

 

FOTO: De geslaagde assistent-trainers op het podium. V.l.n.r.: Bereket Petersen, Zoë van Luijk, Iza Nijsse, Martijn Lavooij, Marlies Jeremiasse, Vivian Karelse en Simon van Kralingen. Linda de Vos ontbreekt op deze foto.

 

 

FOTO: Marlies Jeremiasse geeft aanwijzingen tijdens het praktijkexamen voor assistent-trainer. (Foto’s: Huib Boogert).

 

Share this post