Het lijkt een klein groepje, maar we zijn groot in saamhorigheid en vriendschap. Afgelopen woensdagmorgen waren we met negen lopers op de baan (met trainer Adrie Matthijsse erbij komen we aan tien). We zijn meestal met meer deelnemers.

Waar zijn trouwe lopers Marlies, Roel, Huib en Piet? Is het vanwege de vorige week al aangekondigde coopertest? Welnee, we zijn zelden compleet. Als we zijn begonnen met inlopen, komt Hilde de baan op. Ze is helemaal vanaf thuis komen hardlopen: in training voor de grote Zakloop. Haar ogen worden groot, als ze hoort over de coopertest. Het plan is om ook rennend terug naar huis te gaan. Dan gaat ze zich niet stuklopen op een coopertest!

We gaan verder met inlopen, daarna oefeningen en een kwartiertje warmlopen. Rondom de baan heeft Adrie om de 25 m gele bordjes geplaatst. Hij zet ook de klok neer. Dan mogen we van start. Elke keer als we de start passeren, moedigt hij ons aan. “Dat gaat goed” en “Help elkaar er doorheen, jongens.”

We voelen een paar spetters, maar in het laatste rondje lopen we in de felle zon. Wie had dat gedacht, toen vanmorgen vroeg de regen met bakken tegelijk naar beneden kwam… Toen dacht ik zelfs nog aan thuisblijven. Maar het carpoolen was al afgesproken. Vanuit ons dorpje Oud-Sabbinge rijden we elke week om de beurt naar de baan.

Na het uitlopen blijkt dat we allemaal wel tevreden zijn over het resultaat. Adrie belooft dat we over vier maanden de coopertest zullen overdoen. Dan kunnen we onszelf verbeteren, zegt onze altijd positieve trainer. En in de tussentijd mogen we zelf helemaal losgaan, als we willen oefenen.

Na de training drinken we, zoals gewoonlijk, koffie of thee in de kantine. Kees kan helaas niet blijven. We schrijven onze meters op een briefje en ik beloof deze door te mailen naar hem. Als ik later thuis aan Kees de afstanden doorgeef van Wilma, Annet, Jeanne, Jan, Hilde, Frans, Carolien en mijzelf, laat Hilde weten, dat ze goed en wel thuis is en in totaal bijna 20 km heeft gelopen.  Volgens mij is ze klaar voor de grote Zakloop. Wat goed van haar! Als ik de coopertest op internet nakijk, blijkt dat ik met mijn 2200 m ook goed bezig ben in mijn leeftijdscategorie.

Hopelijk zijn volgende week onze loopmaatjes Marlies, Roel, Huib en Piet er ook weer. Hoe meer lopers, hoe beter! Dan natuurlijk geen coopertest, maar weer een ‘gewone’ dat wil zeggen normale, inspirerende, lekker sportieve, maar vooral ook gezellige training!

Woensdagmorgen trainen op de baan met Adrie Matthijsse: welkom van 9.30 – 10.30 uur!

 

coopertest_wo_2019.jpg

FOTO: Woensdagmorgentraining op de baan. (Archieffoto). (Foto: AV’56)

 

Share this post