De Vereniging Zeeland Atletiek (VZA) heeft onlangs de agenda vastgesteld voor de crosscompetitie. Ook in het seizoen 2021/2022 bestaat de serie uit 7 wedstrijden. Elk van de 7 verenigingen binnen de VZA organiseert één cross. 

Vorig jaar werden alle wedstrijden afgelast als gevolg van de coronavoorschriften. De hoop bij de verenigingen is, dat de crosscompetitie 2021/2022 ongehinderd doorgang zal kunnen vinden. AV’56 neemt traditioneel de Den Inkelcross voor zijn rekening.

De agenda ziet er als volgt uit:

  • 06 nov 2021     Moerschanscross, Hulst, RKHAV
  • 20 nov 2021     Elderschanscross, Aardenburg, Wielingen
  • 11 dec 2021     Den Inkelcross, Kruiningen, AV‘56
  • 15 jan 2022      Deltacross, Westenschouwen, Delta Sport
  • 29 jan 2022      Scheldesportcross (tevens ZK), Westdorpe, Scheldesport
  • 05 feb 2022     Grevelingencross, Bruinisse, Flakkee
  • 26 feb 2022     Kustcross, Vlissingen, Dynamica

Alle crossen bestaan uit wedstrijden voor pupillen A-B-C (m/v), junioren C-D (m/v), een korte cross (m/v) en een lange cross (m/v). De U18 en U20 (m/v) kunnen zelf kiezen, aan welke wedstrijd ze willen meedoen, met inachtneming van hun leeftijd. De crosscompetitie kent ook dit jaar weer een open deelname waaraan ook niet-AtletiekUnie-leden kunnen deelnemen. Iedereen komt in de eindpuntentelling, ook recreanten en trimmers.

Voor het opmaken van de eindstand tellen de 5 beste resultaten van de 7 wedstrijden mee. Hoe de puntentelling tot stand komt, is na te gaan op de site van de Vereniging Zeeland Atletiek:  https://www.zeelandatletiek.nl/index.php/reglementen/veld-en-weg/reglement-crosscompetitie-2020-2021 . Daar is ook het reglement van de competitie te vinden, evenals het chronoloog.

Op dit moment is de inschrijving voor alle 7 wedstrijden van de crosscompetitie al opengesteld. Inschrijving geschiedt via www.inschrijven.nl. Inschrijven ineens voor de hele crosscompetitie is goedkoper, n.l. 5x het tarief in plaats van 7x. Voor de afzonderlijke wedstrijden dient de inschrijving uiterlijk te geschieden op donderdagavond 24.00 uur, voorafgaand aan de zaterdagwedstrijd. Na-inschrijving is niet mogelijk!

De deelnemers aan de hele competitie krijgen een startnummer, dat voor alle wedstrijden geldig is. Ze moeten het de hele competitie bij zich houden en bij elke wedstrijd meebrengen.

 

 

ryor cross 2021

FOTO: Een beeld van de alternatieve Inkelcross (RYOR) van vorig jaar. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post