De naast elkaar liggende sportpagina’s 14 en 15 van de PZC leverden vrijdagmorgen jl. twee grote artikelen, die AV’56-gerelateerd waren. Ze bewijzen dat ‘de sport’ niet stilligt en dat de atleten proberen om hun trainingswerk op peil te houden.

In de rubriek ‘Hoe trainen Zeeuwse sporters nu?’ komt ultraloopster Leonie Ton aan bod. Ze vertelt onder meer, dat haar training tegenwoordig, in coronatijden, nauwelijks verschilt van haar gebruikelijke trainingswerk. “Als er geen wedstrijden zijn, loop ik net zo graag en net zo veel”, aldus Leonie.

Ze meldt ook, dat ze uitkijkt naar haar eerstkomende ultraloop (in mei, in Hongarije), maar misschien komt die nog iets te vroeg. In dat geval richt ze zich op de beruchte Spartathlon (245 km), in september in Griekenland.


Rentree

Ook wielrenster Shirin van Anrooij stond groot op de sportpagina’s. Ze is weliswaar sinds kort geen lid meer van AV’56 (met haar profcontract bij Trek Segafredo heeft ze definitief gekozen voor het wielrennen), maar ze blijft natuurlijk via haar familie toch sterk verbonden met de vereniging.

Zondag a.s. maakt ze na een nare blessure (diepe vleeswond in een arm) haar rentree. Ze lijkt volledig hersteld. In Oostende (B.) neemt ze deel aan het WK veldrijden bij de elites. Ze won dit WK vorig jaar bij de juniores.

Ze reist zonder al te hoge verwachtingen af naar Oostende, (“Ik ben al blij, dat ik weer eens kan rijden”), maar stilletjes hoopt ze natuurlijk toch op een mooie klassering.

 

pzc shirin 2021

pzc leonie 2021

FOTO: De koppen in de krant.

 

Share this post