Met een gevarieerde Open Dag viert atletiekvereniging AV’56 te Goes zaterdag 26 september de voltooiing van de modernisering van het clubgebouw op sportpark Het Schenge.

Aan het eind van de middag zal waarnemend commissaris van de koning Jo-Annes de Bat het vernieuwde en vergrote gebouw officieel in gebruik stellen. Hij doet dat samen met de nieuwe Goese wethouder van sport Derk Alssema. Met vereende krachten zullen zij het gevelhoge logo van AV’56 onthullen. Ook burgemeester René Verhulst heeft daarin (op afstand) een rol.

Op deze Open Dag worden ook de AV’56-clubkampioenschappen 2015 gehouden, voorafgaand aan de officiële opening. In verband met de vele activiteiten op en rond de atletiekbaan is het programma van de kampioenschappen wat ingedikt.

De feestelijke Open Dag wordt omlijst door allerhande vrolijke activiteiten, voor kinderen en volwassenen. Na de openingsplechtigheden begint bijvoorbeeld een ‘obstacle run’ voor leden en belangstellenden (iedereen mag meedoen; inschrijven via www.av56.nl). Sportief plezier en verantwoorde lichaamsbeweging staan voorop. Deelname mag in sporttenue, maar ook in fantasiekleding. Voor de leukste uitdossing is er een extra prijs.

Aanzienlijke uitbreiding

De uitbreiding van het clubgebouw van AV’56 op Het Schenge heeft de afgelopen twaalf maanden zijn beslag gekregen. De kleedruimten, de berging en het krachthonk zijn aanzienlijk groter geworden. De kantine werd tweemaal zo groot. Het hele gebouw werd voorzien van een nieuw plat dak. Hoofdaannemer was Fraanje-Lewedorp. Een deel van het werk werd als leerlingbouwplaats uitgevoerd. Architect was De Blaey te Yerseke.

Met de uitbouw annex modernisering van het ruim dertig jaar oude AV’56-clubgebouw was een bedrag van ruim twee ton gemoeid. De gemeente Goes droeg daarin enkele tienduizenden euro’s bij. De leden van de vereniging deden veel zelf.

 

FOTO: Het nieuwe clubgebouw van AV’56 op sportpark Het Schenge in Goes (Foto: Harry Lavooij).

 

Share this post