Diverse AV’56-leden hebben afgelopen zaterdag 23 november goede zaken gedaan in de Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie 2019/2020. Door goede resultaten in de Elderschanscross in Aardenburg verstevigden ze hun eerste plaatsen.

Wilko de Vos won bijvoorbeeld op de lange afstand (10 km) bij de Heren 55+ en Wim de Jonge deed hetzelfde bij de Heren 65+. Bij de Dames 45+ won Saskia Goole. Alle drie hadden bij de Moerschanscross in Hulst ook al gewonnen. Ze bezetten nu dus nog vaster hun eerste plaats.

In de categorie Heren/Jongens A op de korte cross deed zich iets bijzonders voor. Daar finishten Bereket Petersen, Wouter Schets, Jasper Zuidhof en Jarno Kooijman (1 t/m 4)  in dezelfde volgorde als op 2 november op de Moerschanscross in Hulst. Ze staan dus ook in de tussenklassering na 2 wedstrijden in deze volgorde.

Nog enkele potentiële podiumplaatsen in het tussenklassement: Jan-Willem Meeuwse 3e bij de Heren 55+, Jasmijn van Dieren 2e bij de Vrouwen senioren en Ellie Spaans 2e bij de Vrouwen 55+.

De aan de crosscompetitie deelnemende leden van AV’56 maken zich nu op voor de Den Inkelcross van 7 december in Kruiningen. Die wedstrijd is de 3e in de serie van 7. De organisatie is in handen van onze eigen vereniging.

De uitslag van de Elderschanscross is te vinden onder deze LINK. (http://atletiekzeeland.nl/index.php?pg=weduitslag&wedid=11079)

 

elderschans_2019.jpg

FOTO: Saskia Goole (midden) gaat in het tussenklassement van de crosscompetitie aan kop bij de Vrouwen 45+. De foto werd genomen tijdens de Den Inkelcross van vorig jaar. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post