Uitslagen: HIER

Foto’s: HIER

 

Onder ideale weersomstandigheden werd op woensdagavond 24 mei de jaarlijkse Open Avondbaanwedstrijd gehouden (voor junioren, senioren, masters).

Opmerkelijke details: sinds lange tijd stond polsstokhoog weer ‘s op het programma. We zagen ons lid Bert van Opstal voor het eerst op de eigen baan aan het werk.

En de belangstelling voor het speerwerpen was ongekend. Maar liefst 27 deelnemers meldden zich voor dat onderdeel.

Op deze avond kon trouwens genoten worden van mooie atletiek:

** Kylian Dokter (Spark, Spijkenisse) gooide zijn speer zowat naar Wilhelminadorp:  58,88 meter

** bij het polsstokhoog ging Jip Haest (Spado) door tot 4.40 m. Dat was overigens nog beneden zijn pr.

** Op de 1500 m ontspon zich een prachtige broederstrijd tussen Bereket en Bezuayehu Petersen. Ze lagen met z’n tweeën mijlenver vóór op de rest van het veld. Uiteindelijk won Bereket met 13 sec. voorsprong.


Het totale programma kon keurig op tijd worden afgewerkt. Er trad nauwelijks vertraging op. Er waren 80 deelnemers. Dat was minder dan verwacht. Maar dat lijkt een landelijke ontwikkeling te zijn. Vorig jaar schreven anderhalf keer zo veel atleten in.

Vanwege het Open karakter van de wedstrijd kwamen de deelnemers uit alle hoeken en gaten van het land. Ze behoorden tot 11 Nederlandse verenigingen, voornamelijk uit het zuidwesten van het land. Hofleveranciers waren AV’56, Dynamica, Scheldesport en Spado (BoZ). Eén deelneemster kwam uit Groningen. Ze werd apart verwelkomd door invaller-speaker Jan Witkam.

De inzet van de elektronische tijdmeting uit Herentals (B.) verliep zeer goed. Slechts met één (zeer ervaren) operator konden de sprintnummers, de 400m en de 1500m daardoor ruim binnen de daarvoor gestelde tijden worden afgewerkt. De Herentalse portofoons hielpen daar bij aanzienlijk (geen heen-en-weer-geloop).

De dank van AV’56 gaat ook naar Anton Vael (wedstrijdleider) en Jan Willem Bieman (ervaren polsstokhoogspringer, jurylid en trainer), beiden van Dynamica, die het mogelijk maakten, dat deze wedstrijd door kon gaan

 

FOTO: Voor het eerst in lange tijd was er weer een polsstokhoog-programma. Zeer spectaculair! Hier ons lid Bert van Opstal in actie.

 

 

FOTO: Nino van den Berg en Koen Steenblok strijden om het hardst tegen elkaar op de 200 m.

 

 

FOTO: Britt de Visser (Dynamica) op speer. (Foto’s: Huib Boogert).

 

Share this post