De Engelse Mijl blijkt een zeer populaire loopafstand op onze avondbaanwedstrijd van vrijdag 20 mei. Zowat de helft van alle deelnemers heeft zich ingeschreven voor dit nummer. Er moeten dus diverse series gelopen worden.

De populariteit is te verklaren uit het feit dat deze afstand nog nauwelijks in wedstrijdprogrammeringen is terug te vinden. Onze avondbaanwedstrijd biedt voor veel atleten dus een uitgelezen kans om een persoonlijk, club -of zelfs regionaal record te verbreken. Tevens is deelname een aanrader voor alle wegatleten die hun snelheid willen verbeteren.

De avondbaanwedstrijd (aanvang 19.00 uur) heeft een open karakter. Er doen dan ook leden mee van andere verenigingen, zoals Delta Sport, Scheldesport, Dynamica, Spado, Thor, Voorne Atletiek, Rotterdam Atletiek en Olympus ’70 (stand per 7 mei). Er is elektronische tijdmeting.

De wedstrijd heeft voor de Zeeuwse en Flakkeese atleten een bijzondere betekenis. Immers, deze avondbaan is een selectiewedstrijd voor de VZA-regio-ontmoeting. Sommige onderdelen vallen die avond samen. Deelnemers worden dus opgeroepen om goed op te letten bij het kiezen van de diverse onderdelen.

De inschrijving geschiedt via https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/36991. Sluitingstijdstip: woensdag 18 mei 2022 te 18.00 uur. Na-inschrijving is niet mogelijk. Op de voornoemde site www.atletiek.nu is nadere informatie te vinden, onder meer over de inschrijfgelden.

 

Share this post