In het kader van de Nationale Sportweek organiseert AV’56 voor alle basisscholen in de gemeente Goes de traditionele Poelbosloop. De scholen zijn intussen uitgenodigd.

Het populaire evenement wordt gehouden op vrijdag 24 september van 12.30 tot 13.45 uur. Dat is dus onder schooltijd. Alle deelnemende kinderen mogen daarna ter oriëntatie een maand lang gratis mee te doen aan de trainingen bij AV’56.

De veldloop in het Poelbos is bedoeld voor basisschoolkinderen uit de groepen 5 t/m 8. Zoals gebruikelijk is het parcours circa 800 m lang. Het bestaat uit gras- en schelpenpaden. Wie in zijn/haar leeftijdscategorie als eerste eindigt, wordt gehuldigd als Goese kampioen, t.w. met een gouden medaille. Alle overige deelnemers krijgen ook een medaille.

De inschrijving verloopt anders dan in voorgaande jaren. Het zijn de scholen die de deelnemende kinderen moeten opgeven (poelbosloop@av56.nl), en wel omdat de veldloop onder schooltijd wordt gehouden.

 

 

FOTO: Beeld van vorig jaar: de deelnemers worden hartstochtelijk aangemoedigd door hun school- en klasgenoten. Dat maakt de Poelbosloop elk jaar zo’n bruisend evenement! (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post