Tijdens een zoektocht in zijn pc kwam oud-voorzitter Koos Oggel onlangs een verslagje (van zijn hand) tegen over de Sasloop van 1987. De vondst leidt waarschijnlijk tot een nieuw initiatief van onze verenigingsstatisticus Kees van den Pol.

In het verhaal van Koos uit 1987 komt immers de melding voor, dat er destijds een ‘besten-aller-tijden’-lijst bestond. Die lijst zelf is niet boven water gekomen, en zo’n lijst is ook niet op onze site te vinden.

Dat was voor Kees van den Pol een ‘signaal’ (zoals hij het zelf noemt) om eens uit te zoeken, of zo’n lijst van de Sasloop gemaakt kan worden. Hij is daarover nu in overleg met onze webmaster Rob Sonke.


Afsluiting zomerseizoen

Uit het Koos-verslag van 1987 wordt duidelijk, dat de Sasloop destijds de afsluiting van het zomerseizoen was. Ze werd immers altijd in september of oktober gehouden. Tegenwoordig is dat anders: de Sasloop is nu in de eerste week van juni.

De formule van de Sasloop was destijds ook iets anders. De avond bestond toen uit twee onderdelen. Begonnen werd met een 1000 m op de baan. Aan de hand van de uitslag van die 1000 m werd een startvolgorde vastgesteld voor de  8 km-loop v.v. naar ’t Sas.

In sommige jaren ging het nóg weer anders: dan werd bijv. de 1000 m op de clubkampioenschappen gekozen als basis voor de vertrekvolgorde van de Sasloop van een of twee weken daarna.


In juni geschrapt

Dit jaar hebben we (vanwege corona) alleen maar kunnen dénken aan de Sasloop. In juni moest hij geschrapt worden. Toch hebben we het parcours in augustus tweemaal kunnen afleggen, maar dan als z.g. Onderlinge Oefenwedstrijd.

Denkend aan de échte Sasloop is het interessant om de uitslag van 1987 nog eens te bekijken (zie hieronder). Veel leden in de uitslag zijn nog altijd still going strong!

 

verslag sasloop 1996 2020 

FOTO: De uitslag van 1987.

 

Share this post