Birgen Meynckens is de nieuwe voorzitter van onze vereniging. Hij werd tijdens de algemene ledenvergadering van 17 maart 2023 unaniem gekozen. Hij volgt Cees-Jan Berman op, die zijn werk en een komende studie niet kan combineren met het voorzitterschap.

Birgen (43) was als kandidaat voorgedragen door het bestuur. Er waren geen tegenkandidaten.

De nieuwe voorzitter is sinds 2013 lid van de vereniging. Hij trad toe na het volgen van een van de starterscursussen van Jos den Hollander. Hij loopt bij de recreanten op maandagavond. Daar is hij sinds 2015 ook trainer.

Birgen is accountant bij een kantoor in Goes. Hij woont in Goes.

De scheidende voorzitter Cees-Jan Berman blikte kort terug op de voorbije zes jaar van zijn voorzitterschap. “Ik trad aan in een roerige tijd. Er waren nét een aantal trainers tegelijkertijd opgestapt uit onvrede. Er moesten op veel terreinen veel plooien worden gladgestreken. Ik heb het werk met veel liefde en plezier gedaan, ook al speelden er soms kwesties die me ’s nachts uit de slaap hielden. Gelukkig zijn die zaken opgelost”.

Onze vereniging werkt met een zgn. kernbestuur, dat bestaat uit drie leden. Dat zijn nu dus Birgen Meynckens (voorzitter), Helma Meeuwse (secretaris) en Ko van Damme (penningmeester). Veel uitvoerend werk wordt gedaan door de commissies die onder het bestuur functioneren.

 

 birgen_voor_2023.jpg

FOTO: Aantreden voorzitter Birgen Meynkens (re.) neemt de voorzittershamer in ontvangst van scheidend voorzitter Cees-Jan Berman. (Foto: AV’56).

 

Share this post