Na een jaar van ontbering werd dezerzijds het nieuws dat de Kustmarathon Zeeland weer gehouden zou worden, met vreugde ontvangen. Bijna net zo leuk als het weekend zélf, zijn de trainingen, in dit geval voor de ladies’ runs.

Vanwege de hoogte van de recent ingevoerde parkeertarieven, ook in Zoutelande, is carpoolen eigenlijk een noodzaak geworden, maar ook wél zo gezellig. De groep dames die kwam trainen was niet heel groot en het zou me niet verbazen als de parkeergelden daar iets mee te maken hadden.

Ik heb even gedacht dat het misschien onze straf was, omdat we jarenlang voor 50 cent met tientallen naar de wc gingen, in plaats van allemaal netjes 50 cent te betalen. De gemeente moet ergens geld vandaan halen tenslotte.

Maar goed, we stonden netjes op tijd aangetreden, het zonnetje scheen, en er stond een verkoelend briesje. Het was leuk weer zo veel oude bekenden te zien. Eindelijk weer een klein beetje ‘normaal’. Na een kort welkomst woord door het ladies’ run comité startten we onze training.

Onder applaus van de terrasgangers door de Langstraat, het duin over en het strand op. Het was laagwater en gewoon een perfecte avond voor een loopje. Trapje op, stukje door de duinen, trapje weer af terug naar de parkeerplaats.

Ik had nog wel even willen blijven, maar inclusief het heen en weer rijden ben toch een hele avond kwijt. Ik vind investering alleszins de moeite waard. Blij dat ik er was ;).

 

ladiesrun training 2021

 

FOTO: Het contingent AV’56-dames bij de eerste training voor de Ladies’ Run van de Kustmarathon: v.l.n.r. Gisela Nijsse, Marina Mol, Elise Mol, Jacqueline de Bondt, Marie-José Janse, twee me(d)elopers, Jacqueline Meijers en Marlies Jeremiasse.

 

Share this post