De kinderen van groep 8 van basisschool De Wingerd (wijk Mannee) zijn vrijdagmiddag 22 oktober te gast geweest bij AV’56. Het was een ‘compensatiebezoek’, omdat de leerlingen op 24 september tegen hun zin verstek moesten laten gaan bij de Poelbosloop.

Ze hadden daar graag meegedaan, ze hadden zich er ook helemaal op voorbereid. Echter, toen de 24e september aanbrak, moesten alle 24 kinderen en hun meester in quarantaine vanwege een coronabesmetting in de klas. Ze mochten niet meedoen aan ‘de cross in het bos’.

Ze vroegen daarom achteraf, of het mislopen van de Poelbosloop misschien op een of andere manier gecompenseerd kon worden. En ja hoor, ze waren volkomen welkom op de AV’56-baan. Hun meester Kees de Visser en de AV’56-representanten Wim Wouters en Wim de Jonge draaiden een leuk programmaatje voor de sportieve jongelui in elkaar. Alle 24 kinderen van groep 8 waren meegekomen. En natuurlijk ook mees Kees.


Warming-up en 1000 meter

De masterclass werd gegeven door Wim Wouters. Hij begeleidde de leerlingen in een royale warming-up. Daarna liep de groep een 1000 meter. In de kantine had iedereen een startnummer opgespeld gekregen: altijd interessant! En de tijdklok was ook opgesteld, zodat elk van de kinderen zijn/haar eigen tijd kon vernemen.

Voor velen was 1000 meter wat ver, maar in ieder geval liep iedereen de afstand uit. Dat leverde dus elke leerling een mooie medaille op. Opmerkelijk was de tijd die winnares Madeleine van Gilst liep: 3.42 min. Daarmee zou ze op een reguliere atletiekwedstrijd een goed figuur slaan. Nummer twee werd Justus van de Plas (3.51 min.) en nummer drie werd Timon de Rijke (4.05 min.).


Groepsfoto

Nadat Wim Wouters in de kantine in wervende bewoordingen had verteld, wat AV’56 als atletiekvereniging voor de kinderen zou kunnen betekenen, ging de groep naar buiten voor enkele groepsfoto’s. Ook werden de nummers 1 t/m 3 daar nog even, volgens traditie, op het podium gezet voor een huldigingsfoto.

De kinderen van De Wingerd (groep 8) kregen een mooie, leerzame clinic. En de AV’56-mensen genoten er niet minder van!

 

 

FOTO: Tijdens de warming-up.

 

 

FOTO: Als je het opspelden van een startnummer niet gewend bent, heb je hulp nodig…

 

 

FOTO: De hele groep 8 van De Wingerd. (Foto’s: Huib Boogert).

 

Share this post