De Wedstrijd- en Trimcommissie (WTC) van AV’56 heeft deze week besloten, dat de Wallenloop 2022 van 8 januari niet doorgaat. Reden daarvan is de onzekerheid rond de coronamaatregelen van begin januari.

De WTC was al gestart met de voorbereidingen. Naast het vinden van vrijwilligers en toestemming van diverse instanties betekent dit ook het treffen van extra maatregelen om aan de thans (eind november) geldende richtlijnen te voldoen. Bij een wegwedstrijd in de polder of een veldloop in een bos is dat nog te doen, maar een stratenloop in de nabijheid van het centrum van Goes vergt meer.

Dat alles is feitelijk ondoenlijk, omdat nog niemand weet, hoe begin januari de coronamaatregelen van de rijks- en gemeentelijke overheid eruit zullen zien. Dat terwijl momenteel het aantal besmettingen dagelijks op een bijna constant (te) hoog niveau zit.

In die onzekerheid én met de randvoorwaarde om vrijwilligers niet onnodig bloot te stellen aan een mogelijke besmetting, heeft tot het besluit van afgelasting geleid. Hoe spijtig dat ook is voor alle potentiële wedstrijdatleten, trimmers en recreatieve lopers.

De eerstvolgende editie van de Wallenloop hopen we in het eerste weekend van 2023 wel succesvol te kunnen organiseren.

 

Share this post