Op zaterdagmiddag 12 oktober a.s. houden we ten zuiden van ’s-Heer Hendrikskinderen weer de jaarlijkse Poelbosloop. Het is een sportieve veldloop in het Poelbos voor de Bevelandse basisschool-leerlingen van de groepen 4 t/m 8.

De kinderen die bij deze ‘cross door het bos’ als eerste in hun groep eindigen, worden gehuldigd als Bevelands kampioen en ontvangen een gouden medaille. De nummers twee en drie krijgen natuurlijk zilver en brons. De overige kinderen krijgen ook een medaille voor hun geleverde prestatie, met achterop vermeld op welke plaats ze zijn gefinisht.

Het rondje door het Poelbos is circa 800 meter lang en voert over gras- en schelpenpaden. De leeftijdsverschillen van de lopertjes zijn ook beperkt, omdat er per jaargroep wordt gelopen, jongens en meisjes apart.

AV’56 heeft weer alle scholen in de regio aangeschreven, met het verzoek om zich aan te melden. Alle kinderen die meedoen, mogen desgewenst  -ter kennismaking-  een maand gratis deelnemen aan onze jeugdtrainingen.

De wedstrijden in het Poelbos beginnen om 13.00 uur en zijn ongeveer 14.30 uur afgelopen. Kinderen die mee willen doen, kunnen zich niet inschrijven via de school, maar via poelbosloop@av56.nl, onder vermelding van de volgende gegevens: naam, jongen/meisje, groep en school. Deelname is gratis!

 

poelbosloop2_2019.jpg

poelbosloop1_2019.jpg 

FOTO’S: Beelden van de Poelbosloop van vorig jaar. De deelname was toen bijzonder groot. (Foto’s: Ad van Luijk)

 

Share this post