Nu vier van de zeven wedstrijden van de Zeeuwse crosscompetitie achter de rug zijn, worden in de diverse categorieën de krachtsverhoudingen duidelijk. Er zijn hier en daar al vingerwijzigingen naar de eindwinnaars.

Bij de lange afstand van de Deltacross (14 januari jl.) won ons lid Martijn de Kok opnieuw in zijn leeftijdscategorie Heren 35-39. Dat was voor de vierde achtereenvolgende maal. Hij gaat ook aan de leiding in het herenklassement overall. Martijn lijkt dit seizoen oppermachtig op de Zeeuwse crossen.

Wilko de Vos doet het bij de Heren 55-59 ook uitstekend. Hij staat daar eerste na vier wedstrijden. In het overallklassement Heren vinden we hem terug op de 6e plaats.

Bij de Heren senioren is Arnoud Rijk opgerukt naar de 3plaats. Bij de Heren 45-49 staat Johan Karelse op plek 3, hoewel hij nog maar tweemaal meedeed (Inkel, Delta). William de Jonge en Jacobus Meulenberg vinden bij de Heren 50-54 terug als 2e en 3e,  na vier deelnames. Jan Willem Meeuwse staat 2e bij de Heren 60-69, na vier deelnames. Wim de Jonge gaat na vier deelnames soeverein op kop bij de Heren 70-79.

Bij de dames is de ‘winst’ voor AV’56-leden minder indrukwekkend. Overigens doet er aan de crosscompetitie over zeven wedstrijden in totaal slechts 10 dames mee (en 50 heren). Bij de dames staat Leonie Ton 3e in haar categorie Dames 35-49. Ze deed driemaal mee, en won driemaal. In het overallklassement Dames staat ze 4e.

Op de korte cross gaat ook een AV’56-lid onbedreigd aan de leiding: Bereket Petersen. Hij won alle vier wedstrijden tot nog toe. Jasper Zuidhof volgt als derde. Ook hij deed alle vier wedstrijden mee.

Bij de Dames lijkt Anjolie Wisse (Dynamica) ongenaakbaar. De enige die haar in de tussenstand na vier wedstrijden nog een beetje kan volgen is ons lid Sandra de Kok. Ze is 2e.


Junioren en pupillen

Bij de Junioren Meisjes gaan de AV’56-U14-loopsters zeer goed. Ze staan in het tussenklassement 2, 3 en 4: Jill Boudewijns, Lisa Vreeke en Faye van de Genugten. Bij de U16 is Nikki de Koning 2e.

De Pupillen Jongens doen het in de crosscompetitie van dit seizoen uitstekend. Bij de Junioren pupillen U10 gaan maar liefst vier AV’ers aan de leiding: 1. Quinten Vermeulen, 2. Niels van der Zanden, 3. Tim de Kok, 4. Vince Oosthoek.

Bij de pupillen jongens U9 is Menno van Kralingen de enige AV’56-vertegenwoordiger. Maar hij staat na vier wedstrijden wél eerste.

De top van het klassement bij de Pupillen Meisjes U11 wordt gedomineerd door AV’56-leden: 1. Vienna Ennik, 3. Fleur Ennik, 4. Kate Boudewijns. Vooral Vienna steekt in een goede vorm: zij won alle vier de crossen tot nu toe.


Uitslagen en tussenklassementen

De resultaten van de AV’56-leden op de Deltacross zijn op onze site te vinden onder Wedstrijden  Uitslagen. De tussenstanden na vier wedstrijden staan op de site van de Vereniging Zeeland Atletiek (VZA): www.zeelandatletiek.nl.

Op dit moment resteren nog de Kustcross, de Scheldesport-cross en de Grevelingencross. Om in het eindklassement te worden opgenomen, moeten de inschrijvers aan vijf van de zeven wedstrijden meedoen.

 

FOTO: Martijn de Kok (nr 203), hier aan de start van de Inkelcross, in december jl. (Foto: Huib Boogert).

 

 

FOTO: Vienna Ennik (nr 227) in actie. Ze won al viermaal, en gaat daarmee fier aan de leiding bij de Pupillen Meisjes U11. (Foto: Martijn Lavooij).

 

Share this post