Het stukje dat Koos Oggel over de Sasloop naar de redactie stuurde en dat gepubliceerd is, heeft gewerkt. Het is gelukt om een Ranglijst aller tijden van de Sasloop te maken. Rob Sonke heeft gepuzzeld met de prestaties van alle Saslopen en de ranglijst was geboren. Het was even zoeken hoe je die lange lijst prestaties het best kan weergeven en er is gekozen voor groepjes van 10 met de mogelijkheid om de gehele lijst te bekijken. Je kunt de ranglijsten bekijken Overall, waarin ieders beste prestatie 1 keer voorkomt, of per categorie, waarbij je vaker voorkomt, namelijk per categorie je beste prestatie.

Waar is die ranglijst te vinden?
Je kijkt op de AV-site bij Ranglijsten en klikt op Besten aller tijden. Er staat daar een aparte link naar de Sasloop Bestenlijst. Kies dan voor Overall of per categorie en geniet van de lange lijsten met prestaties en vergelijk met wie je wilt.

Je kunt de prestaties van de Sasloop ook op andere manieren bekijken.
Als je met de cursor op een prestatie gaat staan verschijnt een venster, waarin je op de betreffende wedstrijd kunt klikken. De gehele uitslag van de Sasloop in dat jaar verschijnt dan.
Ook is het mogelijk om in dat zelfde venster op de link naar de persoonlijke pagina van die atleet te klikken. Om de prestaties van de Sasloop van die atleet te vinden klik je eerst op Bekijk hier alle prestaties van …. en dan op Overige prestaties. Daar vind je dan alle prestaties onder het kopje Sasloop 7,8 km.
Overigens kan je de wedstrijd en de persoonlijke pagina natuurlijk ook vinden via Ranglijsten en dan kiezen voor Zoeken op naam of Uitslagen van AV-leden.

Zijn al die Saslopen nu met elkaar te vergelijken?
Als we naar de laatste Sasloop van dit jaar kijken kunnen we al gauw zeggen dat het startpunt op een andere plaats was dan gebruikelijk, nl de parkeerplaats. Bij de Sasloop op 14 augustus, eigenlijk de 5e onderlinge testloop, lag het keerpunt bij restaurant Het Loze Vissertje, waardoor de lengte van het parkoers goed te vergelijken is met de Sasloop zoals we die de laatste jaren liepen, nl tot op de dijk bij de Oosterschelde en ongeveer 7,6 km lang. De 4e onderlinge testloop op dit parkoers was duidelijk te kort.
In het verleden is het parkoers echter ook al eens anders geweest en van kenners kreeg ik te horen dat het keerpunt ook bij Het Loze Vissertje geweest is met het startpunt op de Westhavendijk bij de afslag naar de baan. Ik kan echter niet meer nagaan bij welke Saslopen dat was. Wel weet ik dat de prestatie van Edwin de Leeuw, die sinds 1993 met 23.42 minuten de ranglijst Aller Tijden aanvoert, op het parkoers gelopen is dat tot bovenop de dijk aan de Oosterschelde liep. Daarmee alle eer voor de beste prestatie aller tijden voor Edwin de Leeuw.
Ook de prestatie in 1997 van Marianne Provoost, nu Marianne de Kok, kan bij de vrouwen de beste prestatie aller tijden genoemd worden met een tijd van 28.10 min.

Reacties op dit stuk zijn welkom.

 

Share this post