Zaterdag 17 september was de laatste Athletic Champs-wedstrijd in Terneuzen. Het was nog even spannend, of het door kon gaan in verband met het weer. Maar na een positief bericht verzamelde de A1/A2-, B-, C-mini-pupillen zich op de atletiekbaan.

We waren nog maar net van start, of de wolken pakten zich samen boven Terneuzen. Met kleine aanpassingen in tijd werden toch alle onderdelen gedaan. De blauwe handjes en tenen door de kou en regen kregen geen grip op de prestaties. We deden met z’n allen enorm ons best en dat resulteerde in 3 x goud algemeen klassement, de ir. Knaap trofee (beste gezamenlijke teamprestatie) en een beker voor de meeste deelnemers.

Plezier en samenspel is het belangrijkste doel van de Athletic Champs. De nummers worden in een hoog tempo met korte pauzes (en dat was vandaag wel erg fijn met alle regen) als team afgewerkt. De totale wedstrijd mag dan ook maar drie uur duren. Ook de begeleiders en ouders krijgen een actieve rol bij het jureren.

Er zijn nieuwe materialen ontwikkeld, zoals de vortex voor het werpen, een kunststof discus voor het slingeren, een medicienbal voor het stoten en speciale lage horden. Ook wordt voor de werpnummers een breed meetlint over het veld uitgerold om snel de afstand te kunnen meten, alles met als doel de vaart erin te houden. De vijf beste prestaties voor elk nummer tellen mee voor de teamscore.

Nu op naar de clubkampioenschappen komend weekend! Inschrijven kan nog tot 22 september 18:00 uur via Atletiek.nu - Club Kampioenschap A.V.'56 - AV `56, Goes .

 

athchamps1_2022.jpg athchamps3_2022.jpg

 athchamps2_2022.jpg  athchamps4_2022.jpg athchamps5_2022.jpg

Op de foto’s: AV’56-pupillen in actie in Terneuzen.

 

Share this post