De langeafstandslopers onder de AV’56-leden hebben een druk weekend achter de rug. Ze deden mee aan de beschikbare afstanden (5, 10 en 42,2 km). Bij de ‘grote’ marathon kwamen we helaas niet in de buurt van het podium.

Misschien waren we vorig jaar ook wel verwend, toen Monique Verschuure bij de dames op de marathonzaterdag tweede werd achter Liselotte van den Berg. Dit jaar waren er geen podiumplaatsen voor ons weggelegd. De snelste AV’er was Boris de Bruijn. Hij eindigde overall op de 20e plaats, in een tijd van 2.54.30 uur.

Veel AV’56-dames schreven in voor de kleinere afstanden (Ladies’ Run) van vrijdagavond. Er was geen eremetaal, maar er waren wél enkele toptienplaatsen op de beide damesafstanden (5 en 10 km). Bij de minimarathon liepen ook AV’56-leden mee.

** Hoeveel AV’ers er meededen aan de ‘grote marathon’, is bij benadering bekend. Volgens de prestatielijst op onze site waren het er dit jaar 44. Hun uitslagen staan hier. Ze beleefden in elk geval een plezierige en sportief weekend bij hét Zeeuwse loopevenement van het jaar.

** Ons lid van Frank Houweling probeerde vanaf vrijdagavond 21.00 uur zijn kunststukje van vorig jaar te verbeteren, door de kustmarathon niet 3x, maar 4x achtereen te lopen. Dat was te veel gevraagd. Al na 2 marathons hield Frank ermee op. De benen wilden niet, wat hij wilde. (Hierover een apart bericht elders op de site).

** Twee prominente AV’ers in de Kustmarathon zijn Herman Abbink en Marius Besuijen. Zij behoren tot het selecte gezelschap ‘uutlôôpers’. Dat zijn de mensen die alle 17 Kustmarathon hebben uitgelopen. Volgens een opgave van de Kustmarathon-organisatie was hun aantal vorig jaar 24 (na de wedstrijd). Het aantal na de Kustmarathon van dit jaar moet nog berekend worden. Het aantal ‘uutlôôpers’ wordt in de toekomst overigens alleen maar kleiner.

** AV’56 bemande traditiegetrouw ook weer een drinkpost op het 15 km-punt, bij de Banjaard. Daar konden de lopers sportdrank, water en sponsjes krijgen.  

** De uitslagen van onze leden zijn te vinden onder de link in bovenstaande tekst. Een fotoserie (gemaakt bij de drinkpost) staat HIER.

 

FOTO: Boris de Bruijn (blauw shirt) passeert de AV’56-drinkpost als eerste AV’er. Op de achtergrond is de tweede AV’er zichtbaar, Heddy Nieuwdorp (ook in het blauw). (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post