Dat Bert van Opstal een goede atleet is heeft hij al verschillende keren laten zien, maar polsstokhoogspringen als 55-jarige is natuurlijk wel heel speciaal. Met een indoorrecord van 3.11 m komt hij nu in de categorie Mannen 55 in onze indoorrecordlijsten te staan. Overigens heeft Bert outdoor vorig jaar al een keer 3.27 m met de polsstok gesprongen, wat u al eerder hebt kunnen lezen op onze site. Aan het eind van vorig jaar heeft hij nog meer prima prestaties neergezet in indoorwedstrijden in Gent. Op de looponderdelen 60 m, 200 m en 400 m staan nu mooie prestaties van Bert in de indoorrecordlijsten bij de Mannen 55 met de tijden achtereenvolgens 8.46 sec, 28.31 sec en 1.06.65 min

Bert is al sinds eind 2020 lid bij ons. We hebben zijn prestaties uit die tijd aan hem gevraagd en in de ranglijsten ingevoerd. Uiteraard staan deze prestaties bovenaan in die lijsten bij de Mannen 55. Je kunt ze in de lijsten bij de Mannen 55 vinden. Bert heeft laten weten dat hij zich vaker zal laten zien in Goes. Hij is al een keer geweest. We zullen meer van hem horen.

Eind vorig jaar zijn er ook op de weg nog 2 records verbeterd. Monique Verschuure liep in Tilburg een 5 km in 18.23 min en in Rotterdam de 15 km van de Bruggenloop in 56.58 min. Beide zijn nieuwe clubrecords in de categorie Vrouwen 40.

De prestaties van Bert en Monique zijn ook allemaal Zeeuwse records.

We hopen de recorddiploma's van Bert en Monique, maar ook nog die van Nanette van der Veen en Gisela Nijsse bij de Onderlinge Oefenwedstrijd op 15 maart uit te kunnen delen.

Allemaal van harte gefeliciteerd met de behaalde prestaties en veel sterkte het komend seizoen.
Kees van den Pol

Share this post