De eerste lotenboekjes voor de Grote Clubactie (GCA) van dit jaar zijn maandagavond 9 september uitgereikt aan de pupillen. Ze kregen op hun trainingsavond allemaal een of meer boekjes met hun naam erop. Andere ledengroepen binnen de vereniging krijgen in de komende dagen óók hun lotenboekjes uitgereikt.

Traditioneel verkopen de jongste leden bij AV’56 de meeste loten. Daarom krijgen zij altijd als eersten hun lotenboekjes uitgereikt. Vorig jaar gebeurde dat nog door GCA-coördinator Paul Pieters, maar hij overleed kort daarna plotseling.

Zijn vrouw Anneke heeft de uitrol van de ‘actie 2019’ overgenomen. Ze wordt daarbij gesteund door Janet van Zweden (onze kantinemanager), Joan Jasperse en Micha Nieuwenhuyzen (moeders van jeugdleden).


Nauwkeurige uitleg

Bij de uitreiking van de eerste lotenboekjes legde Anneke Pieters aan de pupillen nauwkeurig uit, hoe de boekjes moeten worden ingevuld en dat de ingevulde gegevens (naam, adres, postcode, woonplaats en IBAN-nummer) goed moeten worden gecontroleerd. Ook het gebruik van de z.g. deurzegel legde ze uit. En wat doe je, als je boekje leegverkocht is? Ook dáárover gaf ze uitleg.

De AV’56-jongelui die veel loten verkopen, kunnen daarmee een leuke zakcent verdienen. De vereniging krijgt van elk verkocht lot (3 euro) maar liefst 2.40 euro terug in de clubkas. Daarvan krijgen de jongelui die méér dan 10 loten verkopen, 0,50 cent in hun portemonnee, als beloning voor de ‘verkoop in het groot’. De jeugdleden met de hoogste verkoop (de nummers 1, 2 en 3) krijgen daarbovenop óók nog eens een bioscoop- of entertainmentbon van 30, 20 resp. 10 euro. De lotenverkoop loopt tot 15 november.


WEA Stadsloop: eerste officiële loten

De verkoop van de loten start officieel op vrijdag 13 september. Dan worden, voorafgaand aan de WEA Stadsloop, de eerste loten verkocht aan een gezagsdrager of een ander bekend iemand. Op dit moment is nog niet bekend wie.

Vorig jaar boekten we een recordopbrengst door de verkoop van meer dan 1200 loten. Anneke Pieters sprak maandagavond de hoop uit, dat dit jaar een nieuwe mijlpaal (1300 stuks) zal worden gepasseerd. Dat zal de vereniging dan zo’n 3000 euro opbrengen. Een fors deel daarvan komt te goede aan jeugdactiviteiten door het jaar heen.

 

anneke_gca_2019.jpg

FOTO: Anneke Pieters zet het werk van haar man voort door aan de pupillen de eerste lotenboekjes uit te reiken. Hier legt ze uit, hoe de boekjes moeten worden ingevuld. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post