Remco Groot Beumer uit Raalte (Overijssel) is op zoek naar Zeeuwse loopmaatjes, die begin mei met hem een marathon willen lopen, ergens in Zeeland.

De marathon maakt deel uit van (wat hij noemt) ‘een projectje’ om dit jaar in elk van de twaalf provincies van Nederland een marathon te lopen. Dus elke maand één.

Het idee is vorig jaar bij Remco ontstaan, toen de ene na de andere marathon werd afgelast, waardoor al het trainingswerk voor niets was geweest. Hij vond dat zo teleurstellend, dat hij besloot, zelf iets te gaan organiseren. De focus ligt niet specifiek op snelheid, maar op de gezelligheid van het samen hardlopen. “De uitdaging voor mezelf is vooral om het lichaam het hele jaar heel te houden”, aldus Remco. Zelf loopt hij een marathon in circa 3.30 uur.


Al vier marathons achter de rug

Intussen heeft hij (januari, februari, maart, april) al vier marathons achter de rug, te weten in Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland. Tweemaal heeft een atleet de hele afstand meegelopen. Diverse anderen liepen een halve marathon mee.

In mei is Zeeland aan de beurt. “Qua parcours ligt in principe alles nog open. Ik heb met mijn gezin een huisje gehuurd in Vlissingen van 5 tot 9 mei, en ik zou dán graag lopen. Tot op heden heb ik steeds de medelopers laten kiezen, aangezien zij meer lokaal bekend zijn. Voor Zeeland lijkt het Kustmarathonparcours me uiteraard wel erg gaaf, maar het is zeker geen must”.


Strava-profielen

Remco Groot Beumer is 43 jaar en woont met vrouw en twee dochters in Raalte. Hij is eigenaar/oprichter van een softwareontwikkelbedrijf (RGB+ Automatisering). Hij liep, tot een jaar geleden, bij hardloopvereniging BBlopers in Zwolle.

Ter impressie staan hieronder een aantal linkjes, die mogelijke meelopers een idee geven van Remco’s verrichtingen tot nu toe:

- Groningen https://www.strava.com/activities/4636352576

- Friesland https://www.strava.com/activities/4785961193

- Drenthe https://www.strava.com/activities/4944966316

- Flevoland https://www.strava.com/activities/5107623947

Welke Zeeuwse duurlopers gaan met Remco contact zoeken om hem een mooi Zeeuws parcours aan te bevelen? En wie gaat begin mei met hem meelopen? Zijn mailadres: rgb_prive@rgbplus. Hij is ook bereikbaar per gsm/app: 06-51128170.

 

remco mar 2021

 

FOTO: Remco tijdens een recente wedstrijd.

 

Share this post