Aan onze scheidend voorzitter Cees-Jan Berman is tijdens de algemene ledenvergadering van 17 maart de Familie De Munckbeker 2023 uitgereikt. Hij kreeg de waarderingsbeker voor zijn jarenlange inzet voor de club.

De AV’56-commissie die de beker sinds 1978 jaarlijks toekent, liet bij monde van commissielid Niek Flipse weten, dat  Cees-Jan een van de actiefste voorzitters was, die de vereniging ooit heeft gekend. “Hij was voorzitter, trainer, begeleider, en hij was ook niet te beroerd om tijdens baanwedstrijden met materiaal te sjouwen. Daarenboven was hij actief sporter op de sprintafstanden”.

Laureaat Cees-Jan was enigszins beduusd door de toekenning van de Familie De Munckbeker. “Ik was hier even niet op voorbereid. Maar ik waardeer het bijzonder”, zei hij.

Niek Flipse liet nog weten, dat de Familie De Munckbeker is genoemd naar het echtpaar Jannie en Adrie de Munck, dat nauw betrokken was bij de oprichting en de beginjaren van de vereniging. Ze werden in 1971 beiden erelid. “Aan hen is ook een hoofdstuk gewijd in het jubileumboek uit 2006, dat vanaf nu digitaal is in te zien via onze site”, aldus Niek.

De Familie De Munckbeker wordt jaarlijks, tijdens de algemene ledenvergadering, uitgereikt aan een lid dat zich gedurende lange tijd op buitengewone wijze heeft ingezet voor de vereniging.

 

munck_ceesjan_2023.jpg

FOTO: Cees-Jan krijgt de Familie De Munckbeker overhandigd door de commissieleden Niek Flipse en Lenie Polfliet. (Foto: AV’56).

 

Share this post