Het populaire jubileumboek dat in 2006 is verschenen bij het 50-jarig bestaan van de vereniging, is nog altijd een gewild verzamelobject. Nog altijd is er vraag naar. Maar er zijn geen losse exemplaren meer over, en niemand wil afstand doen van zijn mooie bezit.

Dat bracht onze voormalig voorzitter (en erelid) Niek Flipse op het idee, om het boek voor iedereen toegankelijk te maken. Hij liet het digitaliseren, waardoor het nu op onze site te lezen is. Het is ook verkrijgbaar op dvd.

Het jubileumboek mag met recht een standaardwerk genoemd worden. Er wordt overvloedig aandacht besteed aan de oprichters, de geschiedenis van de vereniging en aan de vele activiteiten. Er staan ook interviews in met voortrekkers van de club. Verder uiteraard ook veel cijfertjes: afstanden en tijden. Het boek telt meer dan 100 pagina’s (30 hoofdstukken) en het wemelt van de foto’s. Destijds hebben negen leden er maandenlang aan gewerkt. Het is prachtig vormgegeven.

Het eerste exemplaar van het digitale jubileumboek werd (symbolisch, want het was papier) door Niek aangeboden aan de afscheid nemende voorzitter Cees-Jan Berman.

 

 jubileumboek_dig_2023.jpg

FOTO: Niek Flipse (li.) overhandigt het eerste exemplaar aan vertrekkend voorzitter Cees-Jan Berman (Foto: AV’56).

 

Share this post