De vijfde versie van Goes on Track is een waar atletiekfeest geworden, waar prachtige sport te beleven viel. Er werden maar liefst 3 baanrecords gebroken. En de laatste serie van de 3000 m bij de mannen was tot op de laatste meter bloedstollend spannend. Vrijdagavond 29 juli 2022 zal niet gauw vergeten worden!

AV’56 Goes on Track-hoofdorganisatoren Robbert Meeuwse en Franklin van Anrooij hadden voor de zes onderdelen (100m, 200m, 800m, 3000m, ver, speer) een indrukwekkende line-up tot stand gebracht van atleten met een mooie staat van dienst. Sommigen zijn sinds kort Nederlands kampioen, een ander is wereldrecordhouder zevenkamp bij U20. Ook uitgenodigd was een contingent para-atleten. Daarvoor was een initiatief van oud-trainer Marius Dek.

Sommige van deze para-atleten bereikten podiumplaatsen op de Paralympics in Tokio 2021. Voor Goes on Track was een IPC-status aangevraagd, zodat alle resultaten ook werden opgenomen in de internationale para-ranglijsten. Dat maakte de Goes on Track-wedstrijden zeer waardevol voor de deelnemende para-atleten.


Baanrecords

Het eerste baanrecord dat sneuvelde was dat van het verspringen bij de dames. Daar kwam Maureen Herremans (Prins Hendrik, Vught) tot een afstand van  5.91 m. Daarmee ging ze 20 cm over het oude baanrecord van haar clubgenote Eva Bastmeijer heen. Eva zelf ging met 5.75 m ook over haar oude record heen, maar Maureen werd de nieuwe baanrecordhoudster.

Op de 3000 m verbeterde Eline Dalemans uit België haar oude baanrecord van 9.11.35 min. met 2 seconden. Ze kwam uit op 9.09.99 min.

Bij de heren zag Tommy Staal (Delta Sport) aller ogen op zich gericht na zijn 800 m. Hij voltooide die in 1.53.56 min. Dat was ruim 1 seconde sneller dan het oude baanrecord , dat op 1.55.15 stond.

Voor de winnaars en de recordbrekers was hun prestatie ook geld waard. Immers, RibbStyle Goes on Track kent voor hen een mooie premiepot. Een overwinning leverde 100 euro op, een nieuw baanrecord ook. Voor de nummers 2 en 3 was er aflopend schema met prijzengeld.

Het meest sensationeel was de laatste serie 3000 m bij de mannen, waar zich in de laatste meters een geweldige strijd afspeelde tussen Maikel Peeman (Flakkee) en Cedric Vandeputte (België). Op 200 m van het einde had Maikel een voorsprong van minstens 30 meter. Vanaf dat punt begon Cedric aan een eindspurt, die hem op de finishlijn naast zijn tegenstander bracht. De finishfoto moest uitmaken wie de winnaar was. Dat bleek uiteindelijk Maikel te zijn. Het verschil: 5/100e sec! Deze run werd gehaasd door Patrick de Vos.


Uniek evenement

RibbStyle Goes on Track heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een uniek evenement in Zeeland. Qua sterkte van de uitgenodigde atleten mag het gerekend worden tot de ‘eredivisie’ van de Zeeuwse wedstrijdatletiek. Er waren 180 deelnemers van 19 verenigingen. Voor de eigen leden was het een uitgelezen kans om zich eens te meten met elite-atleten en (vooral ook) om ze aan het werk te zien.

Het royaal opgekomen publiek leefde (met handgeklap) intens mee met de verspringers op bak 1, evenals met de passerende sprinters. Afgezien van wat startprobleempjes met het startpistool en met de ingehuurde tijdmeting verliep volgens wedstrijdleider Johnny Sinke de avond verder vlekkeloos. Een primeurtje was de duo-speaking. Vanaf het terras becommentarieerde Peter Winters (van Spado) de loopnummers. Rondwandelend op het binnenterrein deed onze vaste speaker Niek Flipse verslag van het verspringen en het speerwerpen, met behulp van mobiele apparatuur. De prijzen werden na afloop uitgereikt door Martijn Meeuwse, directeur van sponsor/naamgever RibbStyle.

Hoofdorganisator Robbert Meeuwse kreeg van de deelnemers na afloop veel complimenten en bedankjes voor de opzet en de uitvoering van het evenement. Vooral de para-atleten toonden zich in hun nopjes met het feit, dat ze tijdens de onderdelen gewoon konden uitkomen tegen de valide sporters. 

De uitslagen zijn HIER te vinden (Atletiek.nu). Fotoseries staan HIER en HIER. Over enkele dagen zijn er ook foto’s te bekijken op www.keesknuitfotografie.nl.

 

FOTO: Tommy Staal (Delta Sport) krijgt bij de prijsuitreiking van de 800 m een dubbele premie: een voor zijn zege en een voor het nieuwe baanrecord. Directeur Martijn Meeuwse van RibbStyle nam de huldigingen voor zijn rekening. (Foto: Huib Boogert)

 

Share this post