Het oudste loopsportevenement van Goes staat zaterdag 9 januari weer op de agenda. De atletiekklassieker Goese Wallenloop wordt dan voor de 55e (!) keer gehouden. Al sinds 1960 gebeurt dat traditiegetrouw op de eerste of tweede zaterdag van het jaar. Organisator is atletiekvereniging AV’56.

Honderden atleten uit Nederland en België lopen dan over het prachtige, historische parcours aan beide zijden van het water van de Oostsingel. Startpunt is de hoek Oostsingel/Voorstad. De publieke belangstelling voor de Goese Wallenloop is gewoontegetrouw groot.

De deelnemers aan de Wallenloop proberen in hun (veelal) eerste wedstrijd van het nieuw jaar een goede prestatie neer te zetten, als opmaat naar de rest van het jaar. De volwassenen lopen 7,5 km, over zes rondjes van ruim 1200 meter. De jeugd loopt een kortere afstand.

De jongsten beginnen om 13.00 uur. Na de jeugdseries (acht achter elkaar) gaan om 14.25 uur de volwassenen van start. De oudste jongensjunioren lopen hier ook mee. Het wedstrijdsecretariaat is gevestigd in café Baarends aan de Voorstad.

Overigens is het een misvatting, dat de Goese Wallenloop alleen zou openstaan voor wedstrijdlopers: ook trimmers en recreanten kunnen inschrijven. De startlijn voor alle onderdelen ligt aan het begin van de Oostsingel, op een steenworp afstand van eerdergenoemd café.

De Goese Wallenloop wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsors café Baarends en slijterij Dominicus.

 

FOTO: Beeld van de Goese Wallenloop van januari van vorig jaar. (Foto: Huib Boogert).

Share this post