Heftruckservice De Vlieger BV is ook dit jaar de hoofdsponsor van het hardloopevenement ’De 15 km van Wolphaartsdijk’. Het contract daartoe is intussen getekend.

Afgezien van de financiële inbreng zal De Vlieger in Wolphaartsdijk op zaterdag 13 augustus a.s.  rond de start- en finishplaats ook zichtbaar aanwezig zijn, te weten met een heftruck, een trailer en spandoeken.

Er wordt extra publieke belangstelling verwacht, omdat de wedstrijd tevens het Zeeuws Kampioenschap 15 km op de weg is. Ook wordt uitgegaan van de deelname van diverse ‘kanonnen’ op deze afstand. Zeeuwse toppers hebben zich al aangemeld.


Relatie met AV’56

De link tussen Heftruckservice De Vlieger en de atletieksport krijgt overigens ook buiten Wolphaartsdijk gestalte. Immers, deze zomer is ook het aflopende sponsorcontract tussen De Vlieger en AV’56 verlengd. Dat betekent dat De Vlieger ook de komende drie jaar een van de hoofdsponsors van onze vereniging is.

Voor Richard de Vlieger (52), directeur-eigenaar van het bedrijf, brengt het hoofdsponsorschap van ‘de 15’ bijzondere gevoelens met zich mee. In de jaren van de ‘oude’ wedstrijd in Wolphaartsdijk (1980-1999) was het bedrijf (toen nog onder leiding van zijn vader) ook al sponsor van het evenement. “We zijn blij, dat we weer als sponsor zijn aangezocht. Bij een eerdere gelegenheid heb ik het wel eens omschreven als: ‘de cirkel is nu rond’”.

Overigens racet de naam De Vlieger in Zeeland ook vaak voorbij op de shirtjes van wielrenners. Het gaat dan om een wielerploegje waarvan ook werknemers van De Vlieger deel uitmaken. “Dat wielerploegje staat tegenwoordig op een laag pitje, maar je ziet nog regelmatig wielrenners rondrijden in tenues met onze naam erop. Dat maakt het wel leuk”.


Oorsprong: ’s-Heer Arendskerke

Heftruckservice De Vlieger BV is van oudsher een ’s-Heer Arendskerks bedrijf. Het werd in 1984 opgericht door Richards vader. Het was midden in het dorp gevestigd voor het verlenen van service en reparatie aan interne transportmiddelen. Het bedrijf groeide snel.

Toen het in 2007 door Richard werd overgenomen van zijn vader, werden   -behalve de service en reparatie-   ook de verkoop en de keuringen ter hand genomen. Het bedrijf is nu dealer van twee gerenommeerde A-merken in de wereld van het intern transport: Still en Hyster. Het is intussen verhuisd van ’s-Heer Arendskerke-dorp naar de buurtschap Eindewege.

Heden ten dage heeft Heftruckservice De Vlieger meer dan 17 man aan het werk. De servicedienst beschikt over 10 wagens, die de klanten/bedrijven in de hele provincie Zeeland bezoeken bij vraag naar service, onderhoud, reparatie, keuring, etc. “Onder onze klanten zijn aansprekende, middelgrote tot grote bedrijven in Zeeland, waarvoor we de complete fleetservice doen. Daar zijn we best trots op”, aldus Richard. De onderneming is intussen uitgebreid met een onderdeel De Vlieger Verhuur BV en met een handelspoot: MHE International Trading BV.


Verduurzaming

Ook aan De Vlieger gaan de personele problemen die veel bedrijven tegenwoordig hebben, niet voorbij. Er is behoefte aan (vooral jonge) technische mensen die service en reparaties aan automatische en semiautomatisch bestuurbare voertuigen voor hun rekening willen nemen.

“Ons probleem is vooral, dat jongelui niet vaak meer voor een technische opleiding kiezen of indien die richting gekozen is, later omscholen of verder willen studeren in hun vak. Doorleren is uiteraard verstandig, maar MBO-niveau, waar grotendeels gewerkt wordt met de handen, is steeds minder beschikbaar voor de arbeidsmarkt, die hen o zo hard nodig heeft”.

Een actueel onderwerp in de interntransportsector is de verduurzaming van productie en manier van aandrijving. Voor Heftruckservice De Vlieger is dat eigenlijk geen punt meer. “Wij zijn die weg tientallen jaren geleden al ingeslagen. Immers, de elektrisch aangedreven heftrucks worden alláng gebruikt in bedrijfshallen. Die ontwikkeling heeft zich de afgelopen jaren doorgezet. In overdekte bedrijfsruimten rijdt in feite nu alles elektrisch”.


De Vlieger en AV’56

De ’15 km van Wolphaartsdijk’ wordt georganiseerd door Team Wolphaartsdijk en AV’56. De band tussen De Vlieger en ‘de 15’ dateert al uit de vorige eeuw, zoals hiervóór beschreven. De band met AV’56 is ongeveer vijftien jaar oud. Toen kwam Richard als hardloper bij onze club terecht. “Nooit spijt van gehad. Het heeft mijn vrouw en mij erg veel vriendschappen opgeleverd. Je gelooft het niet, maar ons huidige hoofd technische dienst (Danmar Dees) heb ik leren kennen bij AV’56. En van het een kwam het ander. Ik heb via AV’56 zelfs een nieuwe klant opgedaan. Zoiets had ik vooraf nooit verwacht”.

Richard is intussen bij AV’56 niet alleen een ‘gewoon’ lid: hij is ook onofficieel hulptrainer geworden. Samen met Jan de Wilde en Berry Simonse verzorgt hij al vele jaren in de wintermaanden op zondagmorgen de z.g. Heuveltrainingen voor AV’56-leden. Dat gebeurt in Westenschouwen.


Vakantie

Opmerkelijk genoeg zal hardloper Richard op 13 augustus niet aan de start van ‘de 15 van Wolphaartsdijk’ verschijnen. Hij is dan nét met vakantie, net als vorig jaar trouwens. Maar de naam De Vlieger zal op en rond de start-/finishlijn veelvuldig zichtbaar zijn.

 

 

FOTO: Spandoeken van Heftruckservice De Vlieger omzoomden vorig jaar het parcours van de 15 km van Wolphaartsdijk. Dat zal ook dit jaar het geval zijn. Hier passeert de latere winnaar Roy Hoornweg.

 

 richard vlieg 2022

FOTO: Richard de Vlieger. (Foto’s: Huib Boogert).

 

Share this post