Vrijwel de hele Zeeuwse hardloop-top verschijnt a.s. zaterdag in Wolphaartsdijk aan de start om daar deel te nemen aan ‘de 15 km’. Er komen ook enkele kopstukken van buiten de provincie.

Uit Zeeland hebben onder meer de volgende mannen ingeschreven: Martijn de Kok (AV’56), Erwin Harmes (Gonzalez), Tim Pleijte, Ronnie Overgaauw en Crum van der Linden (allen Dynamica).

Van buiten de provincie komen enkele lopers die de afgelopen jaren bij Nederlandse kampioenschappen voorin meededen: Christiaan Bosselaar, Jim Rothweiler (beiden KAV Holland), Jeroen van Damme (Thor) en Timo de Geus (Spirit). We noteren ook Maarten de Nys van onze zustervereniging AC Duffel (België). Hij liep vaak voorin mee bij onze Wallenloop.

Bij de dames komen we onder de deelnemers de namen tegen van Zeelands snelsten: Monica Sanderse, Lydia Kleinjan en Samantha Luitwieler. Van de laatste atlete was lang onduidelijk, of ze zou inschrijven. Ze is een aanwinst voor de Zeeuwse wegatletiek. De enige die we node missen, is ons lid Monique Verschuure. Zij is helaas geblesseerd.

‘De 15 km van Wolphaartsdijk’ begint om 17.00 in het centrum van het dorp, bij dorpshuis De Griffioen. Er worden vijf ronden van 3 km gelopen, deels buiten het dorp. Voor de ‘korte’ lopers zijn er recreatielopen van 3, 6 en 9 km. Start om 15.45 uur, ook bij De Griffioen. Voorinschrijven kan nog altijd voor alle wedstrijden: niet-AV’56-leden via onze site, AV’56-leden gratis (per mail) via 15wolphaartsdijk@av56.nl. De prijsuitreikingen zijn vroeg in de avond.

Het loont overigens de moeite om een groot deel van de dag in Wolphaartsdijk door te brengen. De wegwedstrijden maken deel uit van een groot programma aan activiteiten in het dorp. ’s Avonds na 20.00 uur is er bijv. een groot feest.

 

Share this post